PanZielonka Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Witam wszystkich forumowiczów! Przymierzam się do modyfikacji mojego oświetlenia, aktualnie posiadam 2x30W T8 w akwarium 200 litrowym (100x40x50 cm), planuje całkowicie przejść na T5, gdyż są dużo mniejsze (mam standardową pokrywę) i podobno efektywniejsze (mniejsza ilość wydzielanego ciepła przez stateczniki itp...). Przejdę do rzeczy, konkretnie chodzi mi o dobór statecznika. Polecacie stateczniki jakiejść konkretnej firmy? Konkretnie chodzi mi o stateczniki 2x39W. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/statecznik-elektroniczny-t5-2x39w-top-tridonic-new-i2644483612.html Czy będzie to dobry wybór czy można kupić coś lepszego? Początkowo chciałem właśnie wstawić taki statecznik i zostawić dodatkowo jedną T8 30W, a z czasem dołożyć dodatkowy statecznik 2x24W, ale dopiero po kupnie zestawu CO2. Dodam jeszcze, że docelowo miałbo by być to akwarium roślinne. Proszę o porady. Pozdrawiam PanZielonka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts