OskarFKP Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Witam , jak juz pisałem w innym temacie zaczynam przygodę z akwarystyką.Dziś wstępnie "urządziłem" mój zbiornik. 54 L filtr kaskadowy aquaclear 150 oświetlenie standard z obudowy 15 W grzalka 50W z termostatem podłoże żwir tło czarna folia do przyciemniania szyb samochodowych parametry wody ( wg strony wodociągów) pH- 7,6 roślinność: nurzaniec anubias cryptocoryna wendtii gałęzatka mech java obsada : w tej chwili ok 20 red cherry planowana: harem gupik (1+2) harem platka (1+2) neon 8 szt panda 6 szt Foty( przepraszam za jakość ale tej umiejetności też jeszcze nie zdobyłem) - wszelkie uwagi mile widziane P.S. kamienie z góry korzenia znikną ale narazie go dociążają( docelowo ma tam rosnąć mech) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Ogólnie nieźle,ale zamień miejscami gałęzatki z cryptocorynami. Rozerwij gałęzatki i zrób z nich trawnik większej powierzchni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Jeśli nie będziesz miał co zrobić z potomstwem to nie polecam żyworodek a tym bardziej gupików. Szybko zapełnią Ci akwarium nawet przy takiej obsadzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted October 3, 2012 Author Share Posted October 3, 2012 Rozerwij gałęzatki i zrób z nich trawnik większej powierzchni. Są rozerwane , przywiazałem je cienką żyłką do płaskiego kamienia bo pływały ... Zamiana miejscami dobry pomysł , dzięki za podpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Nawet ładnie ,ale daj jeszcze więcej zielska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquatrol Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Baniaczek spoko. Zastanów się nad obsadzeniem korzenia jakimś mchem.Ta wygięta w łuk gałązka na górze aż się prosi o jakiś mech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted October 22, 2012 Author Share Posted October 22, 2012 Rośliny z środka przesadzę na dniach na drugi plan ale nie chciałem ryb stresowac bo pływają dopiero od soboty A to jedni z lokatorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Dziś w ramach zmian i wolnego dnia poczyniłem takie coś: Znalazłem starą obudowę z jarzeniówkę zamontowałem w swojej obecnej pokrywie. Mam nadzieje że wpłynie na plus na moje akwarium P.s. urodziły sie małe platki i krewetki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted March 14, 2013 Author Share Posted March 14, 2013 Tak moje akwarium wyglada na dzień dzisiejszy ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts