5pirit Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Chciałbym "ubarwić" swój zbiornik z Tanganiką jakimiś roślinami. Nie musi to być nie wiadomo ile roślin, jakieś kilka sadzonek. Czy możecie podać jakieś rośliny mało wymagające (światło, chemia, parametry wody), które można zastosować w biotopie Tanganickim? PH jest wysokie, na poziomie 8 albo i więcej. Światło mam same ledy. Podłoże piasek, ozdoby kamień i muszle. Fauna to mięsożercy, więc nie ma raczej obaw o rośliny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Tu masz fajny artykuł,w którym znajdziesz też rośliny do tangi http://klub-tanganika.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5pirit Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 Dzięki za artykuł, chociaż wstyd że go ominąłem :PP: Jednak jak ktoś dodatkowo by chciał i miał wiedzę zdobytą własnymi doświadczeniami, to chętnie poczytam. Artykuł to jedna kwestia, a co innego doświadczyć czegoś na własnej skórze. Ostatnio się dowiedziałem, że niektórzy stosują nawet mchy w tanganice!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts