Kasiaaa Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Mam dwa kiryski i chce zrobic dla nich nore bo nie lubia światła i sie chowaja , ale chaczyk tkwi tu ze mam dwa i boje sie ze sie o nia pogryza nore zrobie z rury PCV obkleje je kamykami i silikonem akwarystycznym prosze o szybką pomoc , z góry dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Mam dwa kiryski i chce zrobic dla nich nore bo nie lubia światła i sie chowaja , ale chaczyk tkwi tu ze mam dwa i boje sie ze sie o nia pogryza nore zrobie z rury PCV obkleje je kamykami i silikonem akwarystycznym prosze o szybką pomoc , z góry dziekuje. niby czemu miałby się pogryźć ? nic sobie nie zrobią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasiaaa Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 To dobrze i jeszczejedno pytanka pan w zoologicznym powiedział ze samiec jest mniejszy i ma wieksza płetwe o gonowa a samica jest większa i ma mniejszą płetwe ogonowa prawda?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Panowie w sklepach tylko paplać potrafią dla zysku albo aby aplać po prostu. Samca od samicy rozróżnisz po ty żę samica jest grubsza od samca i ma płetwe na grzbiecie bardziej zaokrągloną. Samiec ma taki jakby szpikulec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasiaaa Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Dzieki bo dzieki twojej wypowiedzi moj brat zrozumiał ze nie wierzy sie tylko sprzedawcom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Nawiasem mówiąc kiryski są rybami stadnymi więc fajnie byłoby kupić im jeszcze ze 2 chociaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Nawiasem mówiąc kiryski są rybami stadnymi więc fajnie byłoby kupić im jeszcze ze 2 chociaż. Albo nawet 3 kiryski, a z ta rurką to dobry pomysł moze go sam wypróbuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts