aggusya Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Hej. mam akwarium 20l a w nim: 2 mieczyki, 4 danio, 2 gupiki, 2 kardynałki i 1 bocje siatkowaną. Jak ustalić dla nich najlepszą temperaturę?? Zapomniałabym o ok 200 małych nieproszonych ślimaczkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekg Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Nie mnie oceniać, bo sam przygodę zaczynam, ale to co masz w tych 20 litrach to sporo, sporo za dużo. Ryby nie na ten litraż, dużo za małe akwarium dla takich ryb, a dodatkowo danio/kardynałki/bocje to raczej w stadach. Zostać mogą gupiki, a więcej na pewno znajdziesz w dziale o obsadach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggusya Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 bocje zakupiłam do walki z ślimakami, a reszta została mi doradzona w sklepie, więc uwierzyłam, ponieważ sama się na tym nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekg Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Tak jak wielu tutaj, którym "doradzono" w sklepie. Specjalista ze mnie żaden, ale gupików koło 4/5 sztuk to chyba max, a pozostałe, które masz tak jak pisałem na pewno do oddania - nie ten litraż to raz i nie takie ilości to dwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggusya Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 namawiano mnie na wiele więcej i większych ryb, ale że to początki. nie chciałam przesadzać. okazuje się że jednak mi się nie udało;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekg Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Namawiali żeby sprzedać, zostaw gupiki, ewentualnie dokup jeszcze, ale to niech potwierdzi ktoś z większą wiedzą, a tamte oddaj i będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Na ślimaki najlepsze są inne ślimaki - Helenki. Zwalczą plagę w kilka tygodni. To tak na marginesie, a do tematu: Zostaw gupiki jak wyżej doradzano. Dla nich ustaw temperaturę ok 25-26* i będzie w porządku. Pozdrawiam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggusya Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 Dziękuję Zadbaj o pisownię. Problem rozwiązany. Zamykam. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts