kathos88 Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 Witam chciałem spytać jaka będzie najlepsza filtracja do akwarium około 70L. Chodzi o to że w akwarium 240L zostanie zrobione paladarium i z filtra kubełkowego chciałem zrobić zarówno filtracje jak i wodospad i tu mam kilka pytań. Jaki filt będzie dobry oraz czy da rade z takiego zbiornika który ma 50cm wysokości zassać wodę która ma 20 lub 25cm słupa. Poza tym jak myślicie czy ciśnienie wody nie będzie za duże? chodzi o sam wylot wody która ma spływać po skałkach a nie być wyrzucana z dużą siłą na kilkanaście cm co będzie wyglądało niefajnie Pozdrawiam i czekam na odp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 ... czy da rade z takiego zbiornika który ma 50cm wysokości zassać wodę która ma 20 lub 25cm słupa.Spokojnie. Poza tym jak myślicie czy ciśnienie wody nie będzie za duże?Kupujesz filtr z regulacją-czyli np.Jbl,Tetra,Eheim i po problemie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kathos88 Posted September 30, 2012 Author Share Posted September 30, 2012 Ok a jaki model byś polecał i czy wystarczy tylko filtr kubełkowy czy trzeba jeszcze jakiś kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 Jbl e 701 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kathos88 Posted September 30, 2012 Author Share Posted September 30, 2012 Ok dzięki taki zakupię pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts