Cinool Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam się co zrobić ze starym akwarium 25L. Dawno temu pływały w nim rybki, następnie trzymany był w nim chomik po czym został on przesiedlony do większej klatki. I teraz zastanawiam się co można trzymać w akwarium. Zalanie wodą (czyli rybki krewetki itd) raczej nie wchodzą w grę ponieważ chomik "zjadł" silikon i nie chcę ryzykować pęknięcia/zalania. Macie jakieś propozycje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noname Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Palaudarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinool Posted September 29, 2012 Author Share Posted September 29, 2012 Paludarium bez zalewania da radę? Bo tak jak napisałem to akwa praktycznie zostało pozbawione silikonu :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krucka Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Może warto zainteresować się robactwem takim jak patyczaki, liśćce, straszyki czy modliszki albo krabami pustelnikami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Jak szukasz na siłę co, to nasyp ziemi i posadź ketapang. W 25L to racze nic, jakby był zbiornik większy to byśmy mogli pomyśleć nad czymś takim: tree-world-t21355.html, lecz to jest nakład pracy i kosztów. Podziwiam z tego miejsca yorkiego za Boa i te pająki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lmp2 Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Jak chcesz atrakcyjne zwierzątko bez zalewania, to proponuje modliszki. Na allegro jest ich masę do kupienia. Koszt utrzymania jest malutki bo trzeba im jedynie dostarczyć pokarm. A modliszki są naprawdę ładne i atrakcyjne, wiem bo sam posiadam w takim nawet mniejszym baniaczku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts