lol111 Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Hej. W zaplanowanej obsadzie mojego akwarium znalazło się miejsce na stado neonka czerwonego. Rybki kupiłem w sklepie zoologicznym gdzieś tak w kwietniu bieżącego roku. Po miesiącu przyplątała mi się ospa która zabrała 5 szt. Po usunięciu choroby ze zbiornika dokupiłem te 5szt i do dziś dnia stadko utrzymuje się na poziomie 35szt. Pytanie dlaczego dobrze odżywione, w dobrej kondycji rybki są każda innej wielkości. W stadzie są 5cm okazy ale i 2,5czm maluchy, o co chodzi? Jeszcze gdyby można było rozróżnić dwie wielkości rybek to bym pomyślał że jedne samce a drugie samiczki, a u mnie praktycznie każda inna... To mnie bardzo zastanawia tym bardziej że inne gatunki w moim akwarium raczej są podobnych rozmiarów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lol111 Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 Proszę o wypowiedzi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Daj może foto ogólne stada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lol111 Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 (takimi odpowiedziami tylko nabija się posty) Bo nie wiem co może pomóc foto stada opis jest chyba wystarczający... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Każda rybka mogła być w innym wieku nie ma zasady że rosną wszystkie równo . U mnie w stadzie też znajdzie się jakiś przysłowiowy "rodzynek". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lol111 Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 Właśnie na takie odpowiedzi liczyłem... Czyli to raczej normalne, nie ma się co martwić. Bo jeszcze tak myślałem, że to efekt przebytej ospy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Moje razbory i neony nie są jednakowej wielkości a był kupowane w tym samym czasie jedna są bardziej podatne na wzrost drugie mniej nie ma powodów do obaw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lol111 Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 Oki, dzięki za wypowiedź choć ostatnimi czasy ciężko się tutaj doczekać na konkretną odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts