Jump to content

45L + Bojek + ???

5pirit
 Share

Recommended Posts

Przymierzam, a być może przymierzałem się do 45L kreweciarni.

Lecz dzisiaj byłem z córeczką w zoologu, i bardzo jej się spodobał Bojownik, że nie chciała ze sklepu wyjść (dobrze że nie "złota rybka")

I tak sobie pomyślałem, że może zrobię małej niespodziankę i kupię Bojownika, ale coś jeszcze chcę do niego dołożyć.

W kręgu zainteresowań są: kiryski pigmejki, otoski i jakaś mała ławica (ok 10szt) jakiś małych rybek i tutaj najbardziej bym obstawiał Rasbora Maculata. W jakich proporcjach byście widzieli skład do mojej 45'tki ?

Fajnie jak by było biotopowo!

Bojka na pewno będę chciał jakiegoś ładnego wyhaczyć w necie (jak ktoś zna jakieś dobre źródło ładnych bojków to proszę o PW)

A kreweciarnie zrobię najwyżej z 20L które stoi puste jako awaryjne :PP:

• 4 months later...

Odkopuję swój temat bo powstała nowa opcja.

Svertig mistrzu wyłoń się z czeluści!

Z racji że w dużym zbiorniku pozostała Tanganika to tą 45'tke chcę zagospodarować na inny biotop.

Myślałem o różnych koncepcjach co można przeczytać wcześniej, ale końcowo jestem zdecydowany na haremik Bojownika albo parka Ramirezek (skłaniam się bardziej ku temu drugiemu rozwiązaniu bo Bojowniki już miałem z 2-3 razy).

I tutaj teraz pytanie jak najlepiej urządzić akwarium dla Ramirezek, tzn jakie ozdoby i rośliny o ile takie są wymagane?

Na dnie na pewno będzie ( w sumie już jest) piach.

Akwarium chodzi już jakiś czas i póki co pływają w nim 2 gupiki i czekają na swój moment odejścia na drugi świat.

Jak to widzicie?