parownik1 Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Witam chciałem zaprezentować swoje pierwsze akwarium zbiornik ma jakieś 3 miesiące mile widziane uwagi i sugestie proszę o wyrozumiałość. Oświetlenie: 2x24w filtracja: filtr wewnętrzny aquael circulator650 wkaład to gąbka+ceramika technika co2: nie stosuję jeszcze planuje butle a narazie zamówiłem easy carbo nawozy: narazie nie stosuję ponieważ dopiero co uporałem się z zieloną wodą rośliny:rogatek, pistie, bacopa caoliniana, lilaeopsis brasiliensis, hygrophila corymbosa, Anubias bareteri var.nana,mech nie wiem jaki, rotala rotundifiola grzałka: aquael 100w obsada: 1+3 prętnik karłowaty planuję zmienić na ramirezki bądź gurami złote 12 neon innessa planuję dokupić jeszcze 6 6 bocji pregowatych na przechowanie 2 danio a tetry oraz 1 kirysek Światło świecę 6 godzin pomału zwiększam myślę o przycięciu rogatka ponieważ już dość zawinął mi się na powierzchni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 No akwa ładne ,niezły busz ,ale możesz wstawić większe zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Fototapeta psuje efekt robi taką sraczkę brzydko mówiąc korzeń też by mógł jakoś ciekawiej stać i napowietrzanie z filtra zmienić na deszczownicę . Będzie cacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Mnie sie niestety zdaje, że ten "busz" to "zasługa" fototapety. Wywal to i zrób zdjęcia- chociażby bez tła, albo z jakimkolwiek innym jednolitym tłem, bo dla mnie jak na razie to jedna wielka "zielona plama". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Za małe akwarium na bocje pręgowane. Muszą mieć 120cm dna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parownik1 Posted September 29, 2012 Author Share Posted September 29, 2012 Witam ponownie dodaję zdjęcie bez fototapety planuje zrobić jednolite czarne tło ale niestety nie mam czasu. A jeśli chodzi o bocje to zakupiłem je ponieważ znalazłem temat projekt 101 obsad biotopowych dla 112 litrów w dziale obsady zbiorników i tam pisze że bocje siatkowane się nadają do 112l. a poprzednio przepraszam pomyliłem napisałem pręgowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 One są tam trochę nad wyrost, ale od biedy się nadadzą. Będę pisać żeby to zmienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parownik1 Posted December 11, 2012 Author Share Posted December 11, 2012 Chciałbym inaczej ułożyć ten korzeń może nawet go przyciąć jakieś propozycje ? Wydaję mi się że mało kryjówek mają ryby może jakieś kamienie dołożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecajka Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Wydaje się trochę zabiedzone i ? Niedoświetlone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts