KenZo Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Witam, posiadam akwarium 126l 80x35. Trzymałem tam tylko 6 kirysków pstrych i 2 zbrojniki niebieskie z których jestem dumny jednak znajomy postawił mnie ostatnio pod scianą. Poinformował mnie, że musi likwidować swoje akwarium i spytał czy nie dam rady przygarnąć na jakiś czas jego podopiecznych. Z dobrego serca wkopałem się w bagno. Teraz w moim akwa płyta zupa rybna. Moje ryby: 2 Zbrojniki niebieskie 6 Kirysków pstrych Do którego doszły: 4 Neony inessa ( około 3,5 cm każdy) 8 gupików 3 Mieczyki (samiec + 2 samiczki) Co moge z tym zrobić? Dokupić Neonków? Moge zainwestować w parke ramirezek? Bo mimo wszystko w akwa jest jakoś pusto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Wg mnie spokojnie możesz dokupić ramirezy. Dwa rodzaje zyworodek nie są dobrym pomysłem bo akwarium za chwilę się przepelni. Jak masz dobrą filtracje to akwarium będzie funkcjonowało właściwie a i ryb nie będzie za dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Dokup 20 neonów i do tego parkę ramirez oddaj albo mieczyki albo głupiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Powiedz nam najpierw z jakiego materiału masz dno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenZo Posted September 28, 2012 Author Share Posted September 28, 2012 Mieszany żwir 2-5mm ( jasny) Używam go od pół roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts