mati007 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Witam.Problem tyczy się filtra aqua szut 750.Mianowicie w nocy nawet gdy wyłączę napowietrzanie słychać takie jakby buczenie.Mam pytanie do posiadaczy/osób które miały ten filtr czy poradziliście sobie jakoś z wyciszeniem go czy poprostu musi tak być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 No tak tylko że pokrywę muszę mieć a czy nie ma innego sposobu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Filtr trzyma się na przyssawkach do szyby.Kiedyś zakładałem taki wieszak ale on mało pomagał i zrezygnowałem.Filtr jest obok łóżka i w nocy jest to dość uciążliwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 U mnie filtr zaczął tak ,,buczeć'' gdy dałem go do samej grzałki , po prostu drgania przechodziły na nią i dlatego był hałas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted September 27, 2012 Author Share Posted September 27, 2012 No właśnie nie bo grzałka była w innym miejscu a i tak nadal buczało.Ma ktoś jakiś pomysł jak można zapobiec wpadaniu pokrywy w rezonans ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Podłóż kawałki gąbki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted September 27, 2012 Author Share Posted September 27, 2012 Tylko jaką gąbkę mam kupić i gdzie ją dokładnie umieścić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Tylko jaką gąbkę mam kupić i gdzie ją dokładnie umieścić? Kolego ogarnij się Możesz pociąć gąbkę do garów.A gdzie ją umieścić?Między szkłem a plastikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted September 30, 2012 Author Share Posted September 30, 2012 Źle mnie zrozumiałeś mi chodziło o to czy są jakieś gąbki dźwiękochłonne lub coś w tym stylu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 Żeby użyć materiału dźwiękochłonnego(żeby wykorzystać jego właściwości) musiał byś obłożyć nim całe akwarium. Ty masz tylko zlikwidować możliwość powstawania drgań,a do tego wystarczy zwykła gąbka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts