OskarFKP Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Witam, jestem nowy na forum. Postanowiłem pobawić się w "akwarytyke".Dostałem taki zbiornik jak w tytule. Roslinki już zamówione. Teraz mam zgryz, jakie ryby ?? Taki mam pomysł: 1+2 gupik 6-8 neonów innesa będą równiez krewetki red cherry - czy w tym wypadku mogę równiez wpuścić 6 otosków lub 6 pand ?? A moze zamiast neonów cos innego ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Neonów daj 10 szt. Ja gupiki bym odpuścił i dał np harem bojka chociaż podobno jedzą krewetki(ja taki skład mam i nic się nie dzieje) Na dno albo otoski albo kirysy musisz wybrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Moja propozycja: 15 neonów Inessa Krewetki lub 6 pand lub otoski lub: 1+2 Gupik 8 Neonów Inessa 6 pand lub pigmei lub otoski Nie radzę trzymać Gupików i Krewetek razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Na dno albo otoski albo kirysy musisz wybrać Tak to wiem że albo albo chodziło mi o to czy przy krewetkach nie będa miały za mało miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Nie radzę trzymać Gupików i Krewetek razem. A jakaś podpowiedź ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Ja bym dał 1+3 gupika lub 5 samych samców. 10 neonków innesa. A na dno 6 kirysków pigmejków lub pand. Czyli twoja obsada jest jak najbardziej ok. Wrzuć jakąś fotkę zbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Podpowiedź? Młode krewetki staną się pokarmem dla żerujących gupików Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Wrzuć jakąś fotkę zbiornika.zbiornik zalany wczoraj , żwir i kilka kamieni więc nie ma co pokazywać... jak obsadzę roślinami i dodam korzeń na pewno wrzucę fotę celem wytknięcia błedów nowicjuszowi Podpowiedź? Młode krewetki staną się pokarmem dla żerujących gupików cenna uwaga - dziękuję ! Edit: A jeszcze tak pomyslałem 1+2 Gupik 8 Neonów Inessa 6 pand lub pigmei lub otoski żeby w tej obsadzie zamiast neonów platki .Ile ich może być ?? 1+2 czy 1+3?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Podpowiedź? Młode krewetki staną się pokarmem dla żerujących gupików tak jak i dla neonów. Tyle że jest jedno wielkie ale. Jeżeli będzie mieć krewetki bez naturalnego ogranicznika to w ciągu miesiąca z 10 robi sie 80 itd wiem bo u siebie mam 15 szt i w tym 10 samiczek i bez przerwy jakaś nosi jaja ale przy bojku i neonach przeżywa 1 czy 2 z miotu i jak dla mnie wystarczy. No chyba że chcesz tym handlować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Podpowiedź? Młode krewetki staną się pokarmem dla żerujących gupików tak jak i dla neonów. Ja trzymam neony z krewetkami. Daję im mrożonki co 2 tyg. i jakoś krewetek nie ruszają. Cud? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Podpowiedź? Młode krewetki staną się pokarmem dla żerujących gupików tak jak i dla neonów. Ja trzymam neony z krewetkami. Daję im mrożonki co 2 tyg. i jakoś krewetek nie ruszają. Cud? Dorosłej krewetki nie ruszą, u mnie całe stado ostatnio ścigało pół centymetrową krewetkę po akwa a karmie je robakami 2 razy w tyg. Tu nie chodzi o to że ryby są głodne tylko instynkt każe rybie gonić coś małego co się rusza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarFKP Posted October 3, 2012 Author Share Posted October 3, 2012 Wrzuć jakąś fotkę zbiornika. Wrzuciłem w dziale do tego przeznaczonym. Na dzien dzisiejszy obsada to ok 20 szt red cherry. Edit: Od wczoraj obsada to: gupik 1+2 platka 1+2 panda 6 szt do tego krewetki w liczbie ok 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts