Forlehirok Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Hej mam do was prośbę ponieważ lubię hodowle małych rybek akwariowych takich jak danio,neon to jeśli znacie jakieś nazwy rybek które nie rosną duże i ładnie się prezentują to bardzo proszę o to żebyście wypisali mi kilka nazw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Oczywiście moja ulubiona microrasbora galaxy- dorasta do 2,5 cm, tak się prezentuje http://lsat.com.pl/wp-content/uploads/2009/01/1.jpg A tu lista rybek ławicowych, wystarczy poszukać zdjęć i wymiarów. viewtopic.php?f=2&t=3955 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forlehirok Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Później powiesz że chcesz te ryby do 25lNie mam akwa 200l i wole małe rybki ponieważ można mieć ich sporo i fajnie wyglądają a takie duże po 30cm to max 5szt i nic ciekawego według mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 W takim razie szukaj w obsadach do 60L, bo do 112 to już duże. Nie wiem jak z tęczankami czy sie nadają do 240L,ale sa bajeczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam30poznan Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Tęczanki też potrzebują sporo miejsca, bo większość przekracza 10 cm długości. Z małych tęczanek jak już proponujesz to jedynie tęczanka czy też jak czasami nazywają promienniczka wernera. Inne małe ryby to masa razbor czy microrazbor, niektóre kąsacze jak bystrzyk amandy itd.nawet labirynty niektóre uzyskują małe rozmiary-jak skrzeczyki. Zawsze też i żyworódki takie się znajdzie jak np. drobniczke. Ryb jest masa.................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Drobnoustki i smuklenie pryskacze to małe ciekawe rybki i nie tak ruchliwe jak danio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts