kamilp Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Witam. Zakupiłem filtr ro , chce podmienić wodę w akwarium bo mam duże GH ok 20-25 i KH również wysokie, jak ma wyglądać podmiana, całość ? 50% ? I powiedzcie mi jak podmienię tą wodę ,tak ? To parametry będą takie sam np przez tydzień dwa czy się podniosą ?(chyba nie powinny, bo czemu) A np taka woda ro z filtru ma ph ok 6 chyba, to jak np chce mieć większą to mam ją podnieść ? Bo przecież taka woda to typowo czysta, to chyba też nie za dobrze , co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Do wody RO dodawaj - mineralizator wody RO. Raz w tygodniu podmieniaj po 30%-50%, nigdy 100% !!! - najlepiej jak opiszesz zbiornik, będzie łatwiej Ci pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Mam zbiornik 450l, i chciałbym raz na tydzien dwa podmienić 20-30% wiadomo , z filtra RO ale woda sama się ustabilizuje w sensie czy jej parametry będą ok jak podmienię ok 20-30% ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts