tomek10 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Witam. Przedstawiam wam moje krewetkarium 13l. Akwarium ma już 2,5 tygodnia. Ryby i krewetki w puszczone 2 tygodnie po zalaniu. Opis zbiornika Napowietrzanie - ruch tafli wody Oświetlenie - 1x 18W zwykła świetlówka Filtracja - hinszczyzna Technika CO2 - brak Gatunki i ilość ryb - narybek gupika, molinezji, mieczyka razem ok 70 sztuk (za ok 2 tygodnie zostaną przeniesione do 45l) krewetka cardina cf.babaulti (w planach ok 10 red cherry po przeniesieniu narybku), małe helenki x sztuk Rośliny - eleocharis parvula, jawa moss , taiwan moss Inne sprzęty - brak Stosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. - nawozy : brak, pokarmy : ichtio vit, preparaty : brak Parametry wody - czekam na dostawę testów kropelkowych wiec gdy dojdą to dodam. Zdjęcia Sory za jakość ale robione telefonem i bez statywu... Liczę na opinie te dobre jak i te złe:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Jak na akwarium tymczasowe dla narybku to wygląda całkiem spoko. Ja bym dodał może jakieś wyższe roślinki przed filtrem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Mam nadzieję, że nie trzymasz dorosłych molek i mieczy w 35 litrach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek10 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Nie mają osobne 112l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Jak dla mnie to trochę tam pustawo.Zasłoń filtr jakimiś chaszczami i będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts