penteleq Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Witam, Mam ikrę, jedna wygląda jakby w środku było mało (brązowe) i się ruszało. Niestety nie mam jeszcze kotnika:( A ikra jest na szybie i filtrze i nie wiem nawet jakbym chciał ją przenieść. Zeskrobać ? Parametry wody: ph:6,8 KH:7 Temp: 27C Obsada: Krewetka filtrująca, 4 kiryski spiżowe, 10 razbor klinowych. Mogę coś zrobić aby zwiększyć szanse przeżycia młodego?/młodych? Póki co zrobiłem kotniczek z pudełka po czyścikach do uszu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Mi to wygląda na ikrę kiryska bo razbory ikrę składają na liściach najczęściej a kryski na szybach filtrach itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penteleq Posted September 22, 2012 Author Share Posted September 22, 2012 Hmmm no to wiem, ale zauważyłem że to razbory się ocierają, a kirysy ciągle szurają po dnie. Razborki próbują do góry nogami pod liścmi składać, ale chyba się coś nie udaje. Tak czy siak nie wiem co robić Czy to normalne, że "to coś" co widać na zdjęciu się porusza po ściankach? Mojego prowizorycznego kotnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam30poznan Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 A mi to wygląda na ślimaka,lub coś przypominające te stworzenie. Michał84:Dbaj o pisownię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 To co przedstawiłeś na zdjęci to napewno nie jest ikra:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszpol18 Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 To nie ikra a przytulik Taki oto mały ślimaczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Również potwierdzam,to ślimak przytulik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penteleq Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Heh no to zbieg okoliczności, że się ikra pojawiała w akwa w tym samym momencie. Dzięki za pomoc. Ślimaków nie chcę więc go wyeksmituję. Temat do zamknięcia:) Do modów: Może przy tym zdjęciu warto zmienić temat na "A tak wygląda ślimak przytulik" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts