globi112 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Witam. Posiadam dwa typy wyłączników czasowych oba zwykłe wciskane(nie elektroniczne) z przedziałem po 15 minut. Mam z nimi taki dziwny problem przez pierwsze tygodnie chodziły bezgłośnie a teraz słychać jak przekręcają się w nich zębatki(oczywiście jest to dźwięk słyszalny dopiero w nocy bo na dzień jest zbyt cichy:). Cichy ale jednak denerwujący czy wasze też tak działają ? Czy może jest to wada fabryczna bo oba wyprodukowane w Chinach:) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Dlatego ja zmieniłem na cyfrowy. To cykanie było strasznie denerwujące. Na początku też go nie słyszałem ale wydaje mi się, że tylko dlatego, że nie zwracałem na to uwagi i nie przeszkadzało mi to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel3262 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Witam,również mam wyłącznik czasowy analogowy i nie słychać żadnego cykania.Mam go położonego w pozycji poziomej Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Witam,również mam wyłącznik czasowy analogowy i nie słychać żadnego cykania.Mam go położonego w pozycji poziomejU mnie podobnie. Posiadam taki: http://allegro.pl/wylacznik-czasowy-tim ... 76651.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
globi112 Posted September 22, 2012 Author Share Posted September 22, 2012 Dziś popróbuję z ustawieniem zegara w różnych pozycjach jak radzi Atreyu. Podejrzewam jednak że jest to wina konkretnych typów lub niedopracowania partii wychodzących z fabryki( w końcu na parę setek kontenerów coś może być ''troszkę'' gorszę jakościowo ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Podejrzewam jednak że jest to wina konkretnych typów...Dobrze podejrzewasz Mam 4szt. 1modelu i zero cykania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Podejrzewam jednak że jest to wina konkretnych typów...Dobrze podejrzewasz Mam 4szt. 1modelu i zero cykania. Ja mam 3szt tego samego modelu (4zł w Carrefour) i również żaden nie cyka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts