Jump to content

[112L]CA

igor1996sa
 Share

Recommended Posts

Litraż:

80x35x40(112L)

Oświetlenie:

2x18w

Filtracja:

Juwel Bioflow 400

Ogrzewanie:

150W

Podłoże:

Piach

Tło:

Czarny Brystol

Flora:

Nurzaniec, Żabienica

Fauna:

2+4 Xiphophorus helleri

1+3 Xiphophorus maculatus

1+4 Poecilia sphenops

4 Archocentrus sajica (Docelowo 1+1)

Narazie wiem, nic ciekawego, ale mam nadzieję że się to wkrótce zmieni. Także, jestem otwarty na krytykę.

A teraz fotka - Sorry za tą mętną wodę ale przed fotką karmiłem ryby więc... ;)

Dołączona grafika

To tak na szybko, wkrótce dodam więcej fotek.

Aranż jest taki chwilowy, nie chciałem żeby było pusto ;).

Co do obsady - niedługo zmienniaki robią out, do tego parka Sajic musi się dobrać więc... Na razie jest lekkie przerybienie, ale to jest chwilowe.

A właśnie, zauważyłem że jedna Sajica(samica) nagle się uwzięła na swoich "kolegów" i ich odgania. Mało tego samce Sajica nic nie mogą zrobić i dają sobą pomiatać. Dziwne prawda? Wcześniej nie widziałem aby samice, a szczególnie Sajica, były tak agresywne.

P.S. Dzięki za komentarze. ;)

Kiedyś przy stanie 4+1 (młode sajica) samica odchowywała młode z 3 samcami... i trzymała chłopaków krótko ;) Więc może ten typ tak ma...

Co do wyglądu ogólnego, to pewnie przejdzie jeszcze wiele zmian, do tego co jest na zdjęciu, dorzuciłbym trochę pływającego zielska i nie przejmował się, czy to CA to Centralna Ameryka, Centralna Azja czy Coś Aktualnie mi wyszło na tę chwilę i już... ;)

Wstaw zdjęcia pielęgnic :twisted:

• 2 weeks later...

Aktualka.

Dużych zmian w aranżacji nie ma, ale za to jest mała rotacja w obsadzie. Oddałem mieczyki, molinezje i Sajici - te, po kilku nie udanych tarłach, mordowały siebie nawzajem i je oddałem po pewnym czasie.

Jako że miałem pustkę w akwarium a młode akary już były spore, postanowiłem je dać tutaj na jakiś czas. Do nich dodałem kilka gupików, które dostałem od wujka (likwidował swoje akwaria :( ).Podsumowując obsada wygląda następująco:

10x Gupik(niedługo zrobię redukcję)

7x Akara Błękitna(chwilowo)

1+3 Zmienniak Wielobarwny.

A teraz foty:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 6 months later...

Na ten moment w akwarium dużych zmian nie ma, ale ostatnio akwarium trochę zaniedbałem i na ten moment żyje własnym życiem ;) . Jednym słowem syf ;) . Jak będę miał więcej czasu, i jakiś dobry aparat, postaram się dodać kilka fotek.

Co do obsady - A.pulcher podrosły i je sprzedałem. Na ten moment w akwarium pływają molinezje i zmienniaki. Planuję zakup jakiś pielęgnic, ale nie wiem jeszcze na co się zdecydować. W ostatnich tygodniach mam mało czasu, więc nie mam za bardzo jak poszukać fajnych gatunków ;) .