igor1996sa Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Litraż: 80x35x40(112L) Oświetlenie: 2x18w Filtracja: Juwel Bioflow 400 Ogrzewanie: 150W Podłoże: Piach Tło: Czarny Brystol Flora: Nurzaniec, Żabienica Fauna: 2+4 Xiphophorus helleri 1+3 Xiphophorus maculatus 1+4 Poecilia sphenops 4 Archocentrus sajica (Docelowo 1+1) Narazie wiem, nic ciekawego, ale mam nadzieję że się to wkrótce zmieni. Także, jestem otwarty na krytykę. A teraz fotka - Sorry za tą mętną wodę ale przed fotką karmiłem ryby więc... To tak na szybko, wkrótce dodam więcej fotek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tinamou Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 W CA kamienie to otoczaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 W CA kamienie to otoczaki. Tak - daj otoczaki w miarę możliwości w jednym odcieniu. Potem jakoś sensownie wkomponuj w nie te korzonki i powinno być wizualnie dobrze. Co do obsady - nie za dużo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Aranż jest taki chwilowy, nie chciałem żeby było pusto . Co do obsady - niedługo zmienniaki robią out, do tego parka Sajic musi się dobrać więc... Na razie jest lekkie przerybienie, ale to jest chwilowe. A właśnie, zauważyłem że jedna Sajica(samica) nagle się uwzięła na swoich "kolegów" i ich odgania. Mało tego samce Sajica nic nie mogą zrobić i dają sobą pomiatać. Dziwne prawda? Wcześniej nie widziałem aby samice, a szczególnie Sajica, były tak agresywne. P.S. Dzięki za komentarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Kiedyś przy stanie 4+1 (młode sajica) samica odchowywała młode z 3 samcami... i trzymała chłopaków krótko Więc może ten typ tak ma... Co do wyglądu ogólnego, to pewnie przejdzie jeszcze wiele zmian, do tego co jest na zdjęciu, dorzuciłbym trochę pływającego zielska i nie przejmował się, czy to CA to Centralna Ameryka, Centralna Azja czy Coś Aktualnie mi wyszło na tę chwilę i już... Wstaw zdjęcia pielęgnic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 Aktualka. Dużych zmian w aranżacji nie ma, ale za to jest mała rotacja w obsadzie. Oddałem mieczyki, molinezje i Sajici - te, po kilku nie udanych tarłach, mordowały siebie nawzajem i je oddałem po pewnym czasie. Jako że miałem pustkę w akwarium a młode akary już były spore, postanowiłem je dać tutaj na jakiś czas. Do nich dodałem kilka gupików, które dostałem od wujka (likwidował swoje akwaria ).Podsumowując obsada wygląda następująco: 10x Gupik(niedługo zrobię redukcję) 7x Akara Błękitna(chwilowo) 1+3 Zmienniak Wielobarwny. A teraz foty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Były Sajica, były A. pulcher... A jak teraz wygląda zbiornik ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted April 17, 2013 Author Share Posted April 17, 2013 Na ten moment w akwarium dużych zmian nie ma, ale ostatnio akwarium trochę zaniedbałem i na ten moment żyje własnym życiem . Jednym słowem syf . Jak będę miał więcej czasu, i jakiś dobry aparat, postaram się dodać kilka fotek. Co do obsady - A.pulcher podrosły i je sprzedałem. Na ten moment w akwarium pływają molinezje i zmienniaki. Planuję zakup jakiś pielęgnic, ale nie wiem jeszcze na co się zdecydować. W ostatnich tygodniach mam mało czasu, więc nie mam za bardzo jak poszukać fajnych gatunków . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts