Dzejkopp Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Cześć , słuchajcie mój gupik urodził 7 maluchów i mam problem , otóż od chwili urodzenia młodych pływała przez jeden dzień bokiem , gdzieś znalazłem wieści że ktoś tak miał i mu ten gupik się naprostował, otóż dziś mija drugi dzień od urodzenia a ona nie może pływać już kompletnie , leży cały dzień na grzbiecie... Raz na jakiś czas uniesie się centymetr - dwa nad żwirek i znowu opada , inna samiczka gupika ją skubie ciągle , a nie mam gdzie osłabionej samiczki przenieść , mogę wam fotografie pokazać , ale chyba wiecie jak wygląda rybka która leży na dnie do góry brzuchem ? (Jeżeli zły temat to przepraszam , nie wiedziałem gdzie się mogę z nim umieścić) Link to comment Share on other sites More sharing options...
janas Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Nie masz jakiegoś pojemnika lub wiaderka ? I nalej z 1-2cm żeby coś zjadła! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejkopp Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Mogę ją wrzucić do miski np, ale będzie problem z utrzymaniem temperatury w niej chyba ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janas Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 zależy jak masz ciepło w domu i czy jakąś lampkę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejkopp Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 Dziś już troszkę popływała , nawet pojadła trochę. Niestety druga samiczka jej strasznie płetwę ogonowa obgryzła w nocy , mogę jakoś pomóc lekami w regeneracji płetwy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts