pawelmis Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Witam posiadam filtr zewnętrzny Eheim Proffesionel 2 2028 i niestety mam problem z wirnikiem . Otóż odkleił się magnes od plastiku , jak ktoś ma ten filtr to wie o so chodzi , co prawda skleiłem go silikonem akwarystycznym , ale to jest walka z wiatrakami bo co jakiś czas niestety , ale znowu się odkleja, magnes spada i wirnik sie blokuje. Czy ktoś wie może jaki zamiennik z innej firmy by pasował do tego filtra lub ktoś miał taki problem i sobie jakoś z nim poradził ? Dodam , że orginalny wirnik z eheim kosztuje 95zl na allegro. Prosiłbym o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoXIcon Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Wydaję mi się że jednak warto wydać te 95zł i mieć problem z głowy na parę lat. Kiedyś gdzieś czytałem ze podobno pasuje od Eheim 2073. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafo Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Do naprawy/sklejenia tych elementów polecam klej Tec7. Musisz tylko znaleźć taki co ma narysowaną rybkę na tubie (fish safe). Połączenie wytrzyma dłużej niż orginał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts