ArMasteR Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Mam problem w odróżnieniu czy to zmienniaki plamiste czy zmienniaki wielobarwne. Zdjęcia słabe,robione telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Tak samo bym obstawiła jak Atreyu. choć ten z numerem 1 wygląda jakby był jakimś "malowańcem" plamistego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 19, 2012 Author Share Posted September 19, 2012 Pomarańczowy prawdopodobnie plamisty. 1.wygląda jak słoneczna texudo. A 3 to na pewno wielobarwny?Ach, jak sie jest laikem w jakieś sprawie to widzę ze można liczyć na sprzedawców-"ekspertów". Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 U zmienniaków to w zasadzie nie wiadomo co jest co ze względu na w zasadzie to, ze jest to ten sam gatunek (prawie). W sumie są tak różne odmiany barwne zmieniaków plamistych, że można zwątpić w to co się widzi w opisie w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 Zamieniać je na plamiste czy zostawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 Baniak 60cm, też nie chcę dwóch gatunków. Zamienie je na plamiste. Macie jakieś sprawdzone sposoby jak łatwo rozpoznać plamiste? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 Najłatwiej by było aby były w jednym zbiorniku maculatusy a w drugimvariatusy.Ale gdzie, u mnie taki wybór,mięszają ze sobą oba gatunki,, sprzedają nawet pewnie nie wiedząc. Dzięki za pomoc, w najbliższym czasie spróbuje dokupić. A jeszcze jedno.Co z tą 1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 Też mi się tak wydaje, bo plamisty pływa osobno a ten czysty variatus i ten kundel razem. Dobra dzięki za pomoc Atreyu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts