justycha Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Witam Trzy tygodnie temu zrestartowałam akwa. Woda stała dwa tygodnie, była filtrowana i napowietrzana. Do wody dodałam Bactoactive i Multimineral Tropical-a. Woda cały czas jest mętna i żółtawa. Po dwóch tygodniach wpuściłam ryby (pomimo mętnej wody). A wczoraj włożyłam do akwa większy korzeń (nadmieniam, że korzeń jest ze sklepu zoologicznego, gotowany przez dwie godziny w delikatnie osolonej wodzie i moczony przez tydzień we wiadrze z wodą) Dzisiaj woda jest brunatno żółta i na dodatek padł mi skalar . Gdzie zrobiłam błąd? I mam pytanie czy mogę teraz dodać do wody denitrol? Inny problem, inny temat. Rozdzieliłem. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Po co te dodatki do wody skoro miała stać 2 tygodnie? Przecież dojrzało by samo bez chemii. Akwarium było puste? Tylko woda? Czy podłoże i rośliny też? Jaka filtracja? 24/24h? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts