41 l Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Witam mam teleskopa, u którego zauważyłem pleśniawkę, więc podałem lek "Bactocaps C". Po 24h nie zauważyłem żadnej poprawy, więc podmieniłem 50% wody i ponownie podałem ten sam lek. Po kolejnych 24h nie ma żadnej zmiany, a nawet zaobserwowałem znaczące pogorszenie(więcej "puszku" na ciele ryby). Ostatnio zarosło tym także oko. Już nie_mam pojęcia co mam robić.Pomożecie:?: Dbaj o poprawną pisownię // Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Podaj dane o akwarium : litraż zbiornika kiedy zbiornik został założony/czy dojrzewał 2-3 tygodnie bez ryb rodzaj/model filtra/czy jest włączony cały czas gatunki i ilość ryb ilość/rodzaj roślin inne sprzęty: co2, napowietrzanie, grzałka itp. stosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. parametry wody (no2, no3, ph, kh, gh, po4 itp.) temperatura w zbiorniku jak wyglądają porządki w akwarium (podmiana wody, odmulanie, czyszczenie filtra) problem jaki mamy z podopiecznymi (objawy, od kiedy zaobserwowane) zdjęcie chorej rybki Każda informacja pomoże Ci coś poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts