Jump to content

[45l] Ramirezy spontaniczne

bimekAKWA
 Share

Recommended Posts

Witam, dopiero zaczynam moją przygodę z biotopami i pewnie nie wygląda to najlepiej ale się starałem. Akwarium założone 15.09.2012. Proszę o porady i uwagi co do wyglądu akwarium oraz obsady .

Oświetlenie: 15w 4500k

Filtracja: Kaskada 550l/h i filtr wspomagający 220l/h

Ogrzewanie : Brak (stała temperatura) Ale mam zamiar zakupić grzałkę 50w z termostatem na zimę

Obsada: Brak , ale chciałem zrobić taką

1+1 Microgeophagus ramirezi

6 Corydoras pygmaeus ( lub Otocinclus affinis)

Testy

pH 7

kH gH 10

NO2 0

NO3 14

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Testy robione w dzień zalania a woda byłą z innego akwarium ogólnego może teraz jak dodałem garbnik trochę się zmiękczyła :P Korzeni nadal szukam jakiś fajnych ale tylko wielkie bydlaki ;x miałem fajne gałązki to mi pies ukradł i pogryzł . To nie jest wersja ostateczna na pewno będzie coś zmieniane i coś dodawane . Ramirezki wiem że nie BW ale aż tak bardzo tego biotopu nie będę się trzymał :)

• 2 weeks later...

Niemożliwe że to neony innesa ponieważ kiedyś je miałem a te są 1/4 innesków :)

A te Twoje Innesy co je kiedyś miałeś nigdy małe nie były, tylko wyjechały z fabryki w docelowych rozmiarach? Rozmiary nie są wyznacznikiem, sam mam obecnie Innesy wielkości dorosłych zielonych. Ryby nie powinny mieć w ogóle czerwonego, a tym co wam wyskakuje w Google Grafika się nie sugerujcie. Sama niebieska barwa też świadczy o Innesach. Widziałem "zielone" które były bardziej zielone, widziałem też takie niebieskie, ale za to Innesy są w jednym charakterystycznym odcieniu.

Masz małe młode Innesy. To pewne. Gość który Ci to sprzedał drożej jako zielone teraz siedzi wygodnie w fotelu, liczy dolary i się śmieje szczerząc złote zęby.

A właśnie to ja się śmieję bo innesa są po 3 zł a "zielone" 1,50 zł :)

Bardzo fajnego klimatu nabrało. Nietypowo, ani to BW, ani mcharium ;-) Ale podoba mi się. Tylko mógłbyś wyczyścić do zdjęć te boki i boczne ścianki z glonów, bo odwracają uwagę ;)

Czy w realu podłoże też ma taką barwę? Masz taką zieloną poświatę, czy to kwestia balansu bieli w aparacie?

P.S. Twój dostawca jednak liczy dolary w wygodnym fotelu... U mnie Innesy są po 80gr za maluchy, po 1,10zł za wyrostki :) W normalnym sklepie zoologicznym :)