kubalisu Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 moze ktos pomoze kupilem mieczyka jeszcze maly inne ryby podgryzaja mu ogon narazie profilaktycznie odizolowalem ale nie wiem co mam zrobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 opisz aq i skład to pomożemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalisu Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 wielkosc 25 litrow male ale zawsze cos 4 Brzanki cejlońskie samiczka mieczyka dwa glonojady i gupiki samiec i samiczka wsumie wczoraj tez wode zmienialem a samczym mieczyka mlody bo padl mi poprzedni Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalisu Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 male akwa bo narazie nie ma miejsca na wieksze ale kiedys sie doczekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 dokładnie ile litrów jaki sprzęt jakie parametry i jakie ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalisu Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 litraz napisalem ryby jakie tez napisalem filtr Fanfilter plus do 60 litrow Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 masz za małe akwarium dla tych ryb nie licząc gupików, mieczyka brzanki podgryzają to naturalne u nich , a w tak małym akwa on nawet nie ma gdzie uciec Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalisu Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 tak wlasnie sadzilem ale poprzedni jak byl bylo wszystko dobrze dzieki za rade EDIT: tylko ze wieksze narazie nie mam gdzie ustawic ale dam rade jakos mam nadzeje EDIT: a jeszcze jedno brzanki wtej sytulacji chce i mieczyki tez usuniecie dwoch pomoze niemartw sie mam gdzie je przenies?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 nie rozumiem co napisałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalisu Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 a bo szybko pisalem a juz dobrze zalatwione dwie brzanki na wydaniu i juz jest dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 Jeżeli trzymałeś mieczyki i glonojady w 25l.to aż się boję gdzie te ryby przeniosłeś,mam nadzieje że nie do słoja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 W 25 litrach z całej obsady mogą pozostać jedynie gupiki. Brzanki, mieczyk, glonojady rosną za duże, żeby je trzymać w 25 litrach. Jak je oddasz (szczególnie brzanki) to problem z poobgryzanymi ogonami przestanie istnieć. Temat uważam za wyczerpany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts