Py NdzEl Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Moje akwarium126 litrów. 5 mieczyk 5 fantom 5 neonów 3 molinezja 1 razbora 2 platki 6 kirysow I mam takie pytanie czy zmieści mi się tu jeszcze 5 neonów i 4 razbory ? A i lepsze zbrojniki czy kosiarki jak kosiarki to ile ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Najlepiej zdecyduj co chcesz mieć: mieczyki, platki czy molinezje. Są to ryby, które wbrew pozorom szybko się rozmnażają i bardzo łatwo o przerybienie, więc moim zdaniem, szkoda zawalać całe akwarium na sam początek. Polecam jeden gatunek 1+3. Na pewno szybko będzie ich pełno w akwarium. Fantomy, chyba będzie dobrze. Neony, razbory... Ryby stadne, min 6 sztuk. Tylko to jest minimum, i wcale ładnie tak nie wyglądają, polecam ich kilkanaście sztuk i tak samo, albo neony, albo razbory. 6 kirysów, powinno być dobrze. Lepsze zbrojniki czy kosiarki... ? Lepszy dąb czy kasztanowiec? Nie wiem według czego ma być ta ryba lepsza, ale kosiarek o ile się nie mylę, to nie powinieneś tam wpychać (za mały zbiornik). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Py NdzEl Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Dzięki ... Edit: Aha. A naprzyklad jakbym zostawił tak jak wyżej to zamiast 5 neonów mogło by być 15 ?? Chodzi mi czy do tej obsady jak w pierwszym poscie zmieści mi się 10 neonów ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Tak, lepiej jak dasz z 15 neonów, niż 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Py NdzEl Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 To dzięki zostawię 5 mieczyk ,3 moly mam je pół roku trudno mi je oddać , 5 fantomow, 6 kirysow, platki dam bratu i 15 neonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Pyndzel, pisz po polsku, bo nie da się zrozumieć praktycznie niczego co piszesz. Co chcesz zostawić, co oddać. Podziel to na zdania.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Py NdzEl Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Sory . Zostawię mieczyki fantomy molinezje kirysy i dokupie 10 neonów . A platki oddam Edit: A tak na serio akwarium za małe na kosiarki ?? A jak nie to ile powinno być minimum ? Edit: To co mogą być te kosiary i ile? A jak nie to szkoda .. nemo130: 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Nie mogą być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Py NdzEl Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Aha a zbrojniki 2 niebieskie ?? Czy może być 1 gibiceps ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Nie możesz mieć gibbicepsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Py NdzEl Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Ok. To już wszystko wiem .. To zamykam. Jeśli byłyby jeszcze jakieś pytania to proszę napisać o otworzenie tematu. mod.Evelyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts