mafo Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Witam. Chciałbym pokazać moje własnoręczne dzieło. Akwarium wiszące na ścianie nad kominkiem. Konstrukcja o wymiarach 170 cm x 50 cm x 22cm. Wymiary akwa 136cm x 16cm x 42cm Wyposażenie: Filtr Eheim 2213 (zabudowany po prawej stronie akwarium) Grzałka Eheim 75W Oświetlenie t5 39W (ok 0,54W/L) Przedłużacz sieciowy, statecznik i wyłącznik czasowy ukryty po lewej stronie akwarium ( z obudowy wychodzi tylko jeden przewód) Podłoże: Aqua Substrate II Kożenie Red Moor Wood i skały Grey Mountain Stone Roślinność: Mech Willow, Pelia, Java Fern i 3 gatunki Anubiasa, brakuje mi jescze Hydrocotyle sp. "Japan" Planowana obsada: Gupik - 6 samców Red Sherry - 40 sztuk ślimaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebun12 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Jak dla mnie bardzo ładnie Ci to wyszło:) Tylko może zamiast tych gupików coś ciekawszego??? Masz te 0.54W/litr więc uważaj na glonki ; ) Poza tym przy gupikach, które srają non stop przydałaby się jakaś ekipa sprzątająca;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Fajne akwarium. Co2 podajesz przy takim oświetleniu. P.S. Ja zamiast gupików dał bym ławice jakaś do krewetek np. razbora galaxy i ładnie by to wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Za wąsko na galaxy. Samce podczas bójek się pozabijają o szyby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Za wąsko na galaxy. Samce podczas bójek się pozabijają o szyby.No nie widziałem wymiarów. A może są jakieś inne gatunki które by tu fajnie wyglądały jako ławica rybek. P.S. Ja bym zrobił mcharium z krewetkami rc, sporo mchu na korzonka i podawał bym nawozy z aqua art, no i co2 do tego ale zależy jakie parametry ma woda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafo Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 Akwarium zalane od 2 tygodni i na razie nie ma glonów. Za tydzień zacznę podawać EasyCarbo i ProFito, a w przyszłości butla CO2. Rebun12 jaką ekipę sprzątającą masz na myśli (RC nie wystarczą ?). Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Mógłbyś spokojnie pokombinować z mięczakami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechuster Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Jak dla mnie bardzo ładnie Ci to wyszło:) Tylko może zamiast tych gupików coś ciekawszego??? Masz te 0.54W/litr więc uważaj na glonki ; ) Poza tym przy gupikach, które srają non stop przydałaby się jakaś ekipa sprzątająca;) Kolego napisałeś tak jakby jakieś stworzenia mogły sprzątać odchody innych stworzeń. Przecież z tego oczyszczać ma filtr i odmulanie podczas stosowania podmianek. Ekipa sprzątająca w postaci RC jest bardzo dobra, a czyści z resztek niezjedzonego pokarmu i glonów. Nigdy z odchodów. Samo akwarium wygląda ciekawie, czekam tylko na rozrost roślinności;] P.S. Często palisz w kominku? Jaki to ma wpływ na temperaturę? Nie podgrzewa za mocno wody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafo Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 Często palisz w kominku? Jaki to ma wpływ na temperaturę? Nie podgrzewa za mocno wody? W kominku nie palimy, a co do obsady to miało to być akwarium krewetkowo-roślinne ale żona uparła się na kilka rybek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter1 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Z punktu designu bardzo udana zabudowa. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemeee Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Super ładnie się prezentuję jak żywy obraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafo Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 Video na szybko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts