joy_s_pride Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Mam pytanie dotyczące przycinki Microsorium. Czy można bez przeszkód i przeciwskazań przeciąć kłącze rośliny? I czy jest jakiś sposób na karłowacenie liści? Mam microsorium na korzeniu 30 litrowego zbiornika i roślina "rozzsadza" mi zbiornik. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Tak , możesz przeciąć kłącze , nic roślinie się nie stanie. Nie ma sposobu na skarłowacenie rośliny , ma u Ciebie dobre warunki i rozwija się w najlepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Można ciąć kłącze,spokojnie. Jak to sposób na karłowacenie?Chodzi Ci o to,żeby rosło małe? Kup sobie odmianę mini,albo windelov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts