przemx Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Mam pewien problem. Kupiłem w sklepie akwarystycznym samice gupików, które były już zapłodnione. Teraz mam trzy z których już jedna urodziła dwa dni temu. Jednak jako młody akwarysta nie zapamiętałem, która to była. Teraz mam trzy samiczki z powiększonym brzuchem. Jak rozpoznać które są jeszcze w ciąży? Nie chciałbym oddzielać niepotrzebnie tej nie ciężarnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Ta, która ma najmniejszą plamę ciążową-czarną plamkę w okolicach odbytu. A dodatkowo ma najmniej "wydymany"(mam na końcu języka inne słowo )brzuch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenaa Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Dodatkowo,samiczka która urodziła na bank jest już w ciąży,tyle że wczesnej. Gupiki mają możliwość przechowywania nasienia na jakieś kolejne 7 porodów. Więc nie oddzielałabym żadnej i nie przejmowałabym się potomstwem,bo niedługo będzie to dla ciebie istną plagą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts