Jarus Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Witam! Używam tego testu i właśnie doczytałem w instrukcji: wsypać łyżeczkę testową preparatu '3' zakorkować POTRZĄSNĄĆ, odkorkować i zostawić na 5 minut. Za zawsze trząsłem tyle że by preparat '3' (proszek) całkiem się rozpuścił (8-10 sekund). Błąd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Żaden błąd, proszek powinien się rozpuścić, ale trzeba się trochę namieszać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 Zmyliło mnie to, że w ich teście na Fe pisze wyraźnie 'do całkowitego rozpuszczenia proszku'. W teście PO4 nic takiego nie napisali. Ale zrobiłem drugi test w którym tylko delikatnie zamieszałem (bez całkowitego rozpuszczenia) - wynik wyszedł ten sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesio764 Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Jak z testem na FE , trudny do odczytania czy nie , bo nie wiem czy kupić SERA czy JBL . Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Jarek masz rację nie doczytałem że chodzi o ten test. Proszek nie musi się całkowicie rozpuścić,wystarczy potrząsnąć kilkukrotnie fiolką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Grzesio764 rewelacji nie ma - kolory na skali są dość podobne do siebie. Nie wiem jak u JBL - ja zawsze w ocenie wyniku Fe posiłkuję się okiem Żonki. Baba lepiej kolory rozpoznaje, nie? Coś z cyklu: "- Mężu, podaj mi ten różowy sweter... - Nie fioletowy, tylko różowy baranie!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesio764 Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Grzesio764 rewelacji nie ma - kolory na skali są dość podobne do siebie. Nie wiem jak u JBL - ja zawsze w ocenie wyniku Fe posiłkuję się okiem Żonki. Baba lepiej kolory rozpoznaje, nie? Coś z cyklu: "- Mężu, podaj mi ten różowy sweter... - Nie fioletowy, tylko różowy baranie!" Ok.Dzięki . Też będę musiał swoją zaangażować , wprawę ma , praca w mieszalni lakierów . Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts