beny112 Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Witam mam pytanie odnośnie ceny takiego akwarium - wysokość 2m szerokość 1m głębokość 7 cm .W środku ma być tylko napowietrzacz do bąbelków dlatego ma być takie wąskie i ma stać przy ścianie oczywiście obudowane. Dbaj o pisownię. Mordimer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Nikt ci nie powie ile chyba że ktoś na forum robi szkła na zamówienie. 7 cm szerokości boję się zapytać co tam ma pływać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Zdajesz sobie sprawę z tego, że praktycznie żadna rybka się nie nadaje do takiego akwarium? Jak i przy takiej wysokości praktycznie nie możliwe będzie dobre oświetlenie dna, a co za tym idzie wzrost roślin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 I przydało by się zrobić jakieś wzmocnienie bo chyba 7cm nie ustoi . Pisze wam chłopak że aby bąbelki będą jak rozumiem dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Nie podaje się takiej miary jak "Głębokość". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny112 Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 No tak dla tych co nie zrozumieli mojego pytania to ma być tylko i wyłącznie do ozdoby , nic w nim nie ma pływać mają lecieć tylko bąbelki i akwarium będzie dwoma opaskami do ściany przykręcone tak aby się nie przewróciło i oczywiście obudowane na około mniej więcej o taki efekt mi chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 A weź na jakiejś stronie widziałem , podaj wymiary i automatycznie ci przeliczy , fakt to są dziwne wymiary i może dużo odchodzić od przeliczonych kosztów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny112 Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 A weź na jakiejś stronie widziałem z miłą chęcią tylko jaka to stronka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 http://sklep.roslinyakwariowe.pl/kalkul ... warium.php Choćby tu wiem że cena np może być duża bądź inna może być przy liczeniu u szklarza . Ale orientacyjnie może będziesz wiedział Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny112 Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 http://sklep.roslinyakwariowe.pl/kalkulator-akwarium.php Choćby tu wiem że cena np może być duża bądź inna może być przy liczeniu u szklarza . Ale orientacyjnie może będziesz wiedział podziękował ślicznie za linka tylko mam nadzieję że dobrze wymiary podałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Szczerze ? Nie wydaję mi się aby 4mm szkła Ci starczyło , nie jestem szklarzem ale wydaje mi się ze to za wieeeele mało No ale to już pogadasz z szklarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny112 Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 jaką grubość byś zaproponował ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Nie wiem to już Ci nie powiem , zadzwoń do jakiegoś szklarza i ci podpowie porównaj parę opinii szklarzy, przez telefon coś się dowiedz chociaż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny112 Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 ok jeszcze raz dzięki za linka bardzo przydatna rzecz pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Przy tej wysokości szkło min.15mm Ps.Usuń ten podpis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoXIcon Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Z tego co się dowiadywałem w jednym ze sklepów w mojej okolicy wołają od litra przy szkle o ile dobrze pamiętam 10 od 2,80 do 3,10 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny112 Posted September 19, 2012 Author Share Posted September 19, 2012 post do usunięcia sorry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts