trybulski 0 Posted September 26, 2017 łał, różne rzeczy wysyłałem i odbierałem w ciągu 10 lat było ich dziesiątki, setki a nawet tysiące ale z takim czymś się nigdy nie spotkałem współczuję Share this post Link to post Share on other sites
Bartnikk 0 Posted December 7, 2017 Z Pocztą Polską są różne jazdy. Ale wydaje mi się, że jeśli dodamy do wysyłki usługę typu "uwaga szkło/wrażliwe" lub coś w tym stylu, to paczki wtedy są układane/sortowane ręcznie, a nie maszynowo. Być może się mylę, ale odkąd wysyłam wrażliwe rzeczy z naklejką opisującą ów stan, to paczki przechodzą do odbiorcy bez najmniejszych problemów. Share this post Link to post Share on other sites
k0zz 7 Posted December 11, 2017 A ja z kolei mam kompletnie inne doświadczenia. Z reguły korzystam z PP i nigdy nie mam powodów do narzekań. Paczka zawsze na czas lub przed czasem. Wszystko w jak najlepszej kondycji a zdarzyło mi się np. zamawiać belkę o długości 150cm. Myślę, że to wszystko zależy od ludzi pracujących w konkretnym oddziale. Share this post Link to post Share on other sites
wiktoria381 0 Posted March 15, 2018 ja sie staram jednka rosliny i inne akcesoria jednak na miejscu kupowac Share this post Link to post Share on other sites