Witold Strycharz Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Wiedza to rzecz święta więc z każdym trzeba się nią dzielić w życiu bym nie przypuszczał że koci żwirek może być idealnym podłożem... a jednak poczytajcie co znalazłem czytając ciekawe forum o akwa roślinnych http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... ight=rataj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 ciekawe chyba wypróbuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigkris Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 ja stosuje podloze na bazie ziemi ogrodniczej i torfu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 kurde no ja chyba tez cos pokombinuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigkris Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 ja mam w sumie 10 litrow ziemi ogrodniczej i 5 litrow torfu. mieszamy to i wrzucamy do akwa, pokrywamy zwirkiem. potem troszke wody tak aby bylo kilka cm nad zwirek. czekamy az wsiaknie i zaczynamy sadzic rosliny. na poczatku akwa oswietlamy kilka godzin, w miare uplywu czasu zwiekszamy czas oswietlania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Widziałem to już wcześniej. Ciekawe rozwiązanie. Podobno ten koci żwirek może być wykorzystany w filtrze jako wkład zmiękczający wodę. Jak będę zakładać roślinne to użyje tego 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts