Jump to content
Sign in to follow this  
przemolski

woda przegotowana

Recommended Posts

sa rozne uzdatniacze wiec wedlug mnie nie ma potrzeby jej gotowac - zapytaj tez w jakims ze sklepow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woda przez gotowanie traci cały zawarty w sobie tlen więc to niezbyt dobre rozwiązanie. A jeśli chodzi o wodę z kranu to wcale nie jest zła (chyba ze masz jakąś twardą) musi tylko postać 1-4 dób.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sądze ze jesli zagotujesz wode to ona straci potrzebne mineraly i pozniej ryby beda podatne na choroby ;) przynajmniej ja nic nie gotowalem co najwyzej tylko wyplukalem żwir w cieplej wodzie ale nic sie nie gotuje :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzięki wszystkim za wypowiedź w takim razie nie będe jej gotował, doradził mi to pewien stary kolega który się zajmuje rybami ale coś mi się właśnie nie chciało wierzyc. jeszcze raz dzięki :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja plucze kamienie, sadze rosliny, wpuszczam wode do akwarium, po podniesieniu temp to wody np w misce w ktorej sa ryby wpuszczam rybki do akwarium. Brzanki zyja juz prawie 4 lata, glonojad (zbrojnik niebieski) ma juz okolo 10 cm, jedna bocja od kupienia zyje pol roku, druga dokupiona. Nie mialem zadnych problemow z chorobami po zmianie akwa, czy wyczyszczeniu wszystkiego, robie tak srednio co pol roku i ryby zyja. Moim zdaniem wszystko zalezy od tego co masz w kranie. To co mowia w sklepach biore tak srednio pod uwage, bo oni musza sprzedac, nic wiecej.

pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

masz takie duze akwarium i tylko tyle rybek?? Czemu nie dokupisz sobie jeszcze ze 5 brzanek??

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest buda woda i tak nie zawiera żadnych wartości wkońcu jedynie chlor.

Wystarczy że odstoi 24 godziny.

Chcesz mieć dobrą wodę najpierw zbadaj ph i twardość to podstawa!!!!!!!!!!!!11

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×