Fishu Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Mam pytanie co do paletek... Czy można chadować je pojedyńczo? Chciałabym sprubować, czy dam sobie radę z utrzymaniem odpowiednich warunków dla niej... a paletki są drogie i zazstanawiam się czy mogłabym na początek kupić jedną, czy może czuła by się samotnie... prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 paletki są rybami stadnymi z tego co pamiętam, więc trzymając jedną pewnie z nudów wyzionie ducha i i tak się nie dowiesz czy to zbyt wysokie wymagania były przyczyną czy też samotność ją dobiła. tak mi się zdaje, ale nie wiem tylko gdybam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 mam paletki i musze ci napisac że dostałam 1 paletke od znajomych i dopóki nie dokupiłam jej towarzystwa to nie była taka śmiała i szczęśliwa jak teraz :)pływała z papuzimi ale to nie było to... więc jedna sztuka to na bank za mało no i trzeba pilnowac parametrów wody są piękne i jedzą z ręki (dosłownie) kocham je obserwować, ale musisz być pewna że zapewnisz im to czego potrzebuja by życ pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 To nie jest dobry pomysł z jedną paletką.Jak już chcesz kupić to min 4 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianoo11 Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 a czemu nie 3? 1 samiec 2 samice Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 a czemu nie 3? 1 samiec 2 samice bo 3 to nie stado a pozatym jak poznasz czy to samiec czy samica ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarium Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Najmniej co do paletek to 4. Zdecydowanie są to bardzo piękne ryby ale trudno je hodować. Wiem coś o tym pozdro Zwracaj uwage na pisownię oraz interpunkcję. Źle się czyta posty bez przecinków i kropek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 a czemu nie 3? 1 samiec 2 samice jak potrafisz odróżnić płeć to gratuluję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechuz Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Witam ja zajmuję się paletkami już od pięciu lat i wierzcie mi że nie jest to prosta sprawa, najważniejsze w hodowli paletek są warunki w których żyją czyli woda,bez dobrej wody nie ma co się zabierać za te ryby,ja używam do tego celu kranówki + osmoza. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu Posted March 29, 2009 Author Share Posted March 29, 2009 Co to za "osmoza"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Co to za "osmoza"?? przeczytaj sobie o filtrze RO do odwróconej osmozy Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianq Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 jeżeli kolego chcesz paletki hodować a Ty nie wiesz co to filter RO to widzę to ciężko lepiej poczytaj jeszcze o paleciach http://www.mariuszzawadzki.pl.tl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechuz Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Osmoza to filtr który z normalnej kranówki robi wodę o zerowych parametrach, czyli zerowej twardości ogólnej i węglanowej. http://www.czystawoda.pl/Odwrocona_osmo ... fault.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirujaca Pieta Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Jedna będzie się czuła samotna ... Musisz kupić minimum 4 ... 4 małe to jakieś 100 - 80 zł bo jedna mała kosztuje od 20 zł do 30 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts