Jump to content

PALETKI

Fishu
 Share

Recommended Posts

Mam pytanie co do paletek... Czy można chadować je pojedyńczo? Chciałabym sprubować, czy dam sobie radę z utrzymaniem odpowiednich warunków dla niej... a paletki są drogie i zazstanawiam się czy mogłabym na początek kupić jedną, czy może czuła by się samotnie... prosze o pomoc

paletki są rybami stadnymi z tego co pamiętam, więc trzymając jedną pewnie z nudów wyzionie ducha i i tak się nie dowiesz czy to zbyt wysokie wymagania były przyczyną czy też samotność ją dobiła. tak mi się zdaje, ale nie wiem tylko gdybam.

mam paletki :) i musze ci napisac że dostałam 1 paletke od znajomych i dopóki nie dokupiłam jej towarzystwa to nie była taka śmiała i szczęśliwa jak teraz :)pływała z papuzimi ale to nie było to... więc jedna sztuka to na bank za mało :) no i trzeba pilnowac parametrów wody :) są piękne i jedzą z ręki (dosłownie) kocham je obserwować, ale musisz być pewna że zapewnisz im to czego potrzebuja by życ :) pozdr.

Witam ja zajmuję się paletkami już od pięciu lat i wierzcie mi że nie jest to prosta sprawa, najważniejsze w hodowli paletek są warunki w których żyją czyli woda,bez dobrej wody nie ma co się zabierać za te ryby,ja używam do tego celu kranówki + osmoza.

Pozdrawiam ;)

Share

• Create New...