mati2701 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Witam, chciałem sie pochwalić moim akwarium. Osprzet: grzałka 100W, filtr HAILEA HL-BT700, oświetlenie 2x18W (philips aquarelle i 965) Obsada:10gupików, 8 mieczyków, 10 neonów innesa, 3 molinezje żaglopłetwe, 3 ramirezy i 3 kiryski Z roślin jest moczarka mech jawajski i jeszcze jakieś... Po pierwszym urządzeniu akwarium dostałem kilka komentarzy i postanowiłem coś zmienić. Tak było: http://img10.imageshack.us/gal.php?g=img0098z.jpg A tak dzisiaj (28 marzec): Po wyklarowaniu sie wody (11 kwiecień) Czy wg Was zmiany poszły w dobrym kierunku? Proszę o komentarze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 tak, nawet w bardzo tylko ten żwir taki dziadowski ale każdy lubi co innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
żwirek Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Mi też się całkiem podoba, chociaż zgadzam się z Kiryskiem, że żwir trochę nie taki:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Mnie też akwarium się podoba. Ja do żwirku się nie czepiam bo ja oglądam rybki a nie żwirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Super masz akwa ale jeszcze lepsze rybki,piękne gupiki i ten mieczyk hellera o tym fioletowym odcieniu,CUDO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted March 29, 2009 Author Share Posted March 29, 2009 Wrzucam jeszcze kilka zdjęć Akwarium I kilka rybek I co Wy na to? Cos jeszcze zmienić? Proszę o jakies komentarze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Jestem zachwycona, wręcz zauroczona twoimi gupikami. Są przepiękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 ja kocham ramirezki więc u mnie mega plus za nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 co masz taka żółtą wodę no chyba że tak aparat robi , ja bym przesadził tą zabienicze wysoką po lewej bliżej filtra zeby go zakrywa a z przodu posadzil cos niskiego, i widze ze masz dracenke po prawo niedlugim czasie zacznie Ci gnić bo to nie jest roślina akwariowa a takto w porządku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 Woda faktycznie jest troche żółta ale nie tak bardzo jak widać to na zdjęciu. Jest to chyba sprawka korzenia który został włożony do akwarium tydzień temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Najprawdopodoniej wina korzenia i masz duze nasycenie garbników co jest dobre dla rybek ale po tygodniu czasu powinno sie juz wyklarowac przy mocnym swietle i dobrej filtracji ale widze ze masz filtr prawie taki sam jak ja w moim akwa i niestety musze stwierdzić ze bardzo słabo sobie radzi ja zmienilem na aqua-szuta turbo 750 i jest o niebo lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 Filtr narazie będzie taki jaki jest, a woda i tak jest juz o wiele lepsza niż była Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted June 4, 2009 Author Share Posted June 4, 2009 Chciałem pokazać moje akwarium po kilku miesiącach. A to dwa gupiki, którym udało się przetrwać I pogromca ślimaków Narazie są plany (ale dosyć odległe) na zmianę żwirku, mimo to proszę o opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Bardzło ładnie. Roślinki ci się rozrosły i jest o wiele fajniej. Piękne mieczyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Ten drugi gupik fajny A bocje będziesz oddawał czy zostaje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted June 6, 2009 Author Share Posted June 6, 2009 A bocje będziesz oddawał czy zostaje? Narazie nie, bo jeszcze zostało troche ślimaków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 Po kilku poprawkach postanowiłem pochwalić się moim akwarium. Proszę o komentarze Akwarium 112l - profilowane Filtracja Filtr zewnętrzny Tetra Ex 700 Oświetlenie 2x18W (philips aquarelle i 965) Rośliny hmmm... mi się podobają, ale jakie to są to nie wiem Ryby 5x gupik 10x molinezja księżycowa 5x neon innesa 3x prętnik trójbarwny (jestem w trakcie szukania samic) 5x mieczyk Proszę o opinie i uwagi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Żwirek wymieniony - super . Weź ten termometr na boczną szybę . Zamiast tych kamieni daj korzeń . Będzie cacy . Czemu te kryptokoryny nie pływają na powierzchni tylko się kulą na dół ? . Przytnij je troszkę Ja bym je dała z jednej strony , ale rób jak Tobie pasuje . Akwarium ma jakiś klimat , ale poprzednia wersja była lepsza .Jak przemeblujesz roślinki i dodasz jeszcze inne gatunki zbiornik będzie wyglądał rewelacyjnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwedzik10 Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 akwa znakomicie się prezenruje na pewno w rzeczywistości, ale - ten termometr daj na boczną ściankę, lub schowaj za roślinkami tak abyś ty mógł tylko sprawdzać temperature ( my nie musimy jest podana ) Grzałką także. - tą kryptokorynę to byś przyciął bo wogóle nie widać tego korzenia. - Tak jak kulka mówi, dokup roślinki. - żwirku daj ciut więcej. Bardzo podobają mi się te kamienie, dają klimat temu baniakowi. - i właśnie nie wiem czy nie zamało tych neonów. Masz 100l to może tak do 10 minimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 Neonków było 10 ale połowa padła już ze starości a nie chcę dokupywać np. 5 rybek tylko poczekam aż padną wszystkie neonki i znowu kupię 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Neonków było 10 ale połowa padła już ze starości a nie chcę dokupywać np. 5 rybek tylko poczekam aż padną wszystkie neonki i znowu kupię 10 Coś mi się wierzyć nie chce... neony potrafią dożyć 12 lat chyba, że utrzymujesz temperaturę powyżej 30st :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 U mnie ponad rok to i tak dobry wynik... ale kiedyś też miałem jakąś chorobę w akwarium i 5 neonów (i kilka innych rybek) nie wytrzymało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 U mnie ponad rok to i tak dobry wynik... ale kiedyś też miałem jakąś chorobę w akwarium i 5 neonów (i kilka innych rybek) nie wytrzymało.To nie najlepszy wynik, neonki to ryby bardzo długowieczne, powinny przeżyć całą resztę tych ryb które masz w akwarium, ba nawet kilka pokoleń żyworódek... Zresztą ryby masowo nie umierają od tak, musiał być konkretny powód Lepiej nie czekać aż umrze reszta tylko wcześniej dokupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2701 Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 Lepiej nie czekać aż umrze reszta tylko wcześniej dokupić. W takim razie dokupię kilka. A co sądzisz o akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Ogólnie bardzo fajnie Z ciemnym żwirkiem o niebo lepiej. Trochę dużo ryb, ale za to bardzo ładne gupiki - wyglądają jak prosto z jakiegoś konkursu ryb żyworodnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts