delfik Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Witam, Czy ktoś mógłby mi doradzić, jakie rybki będą czuły się najlepiej w akwarium 140 l biotop Amazonka: Plan A 6 bystrzyków barwnych 5 tetr cesarskich (czy to prawda, że nie tolerują ruchliwych rybek?) 2 zbrojniki niebieskie 10 neonów Innesa (czy nie ruszają się za bardzo i czy tetry ich nie pożrą?) Plan B 10 neonów Innesa 6 tetr czarnych 6 kirysków panda 2 zbrojniki niebieskie Plan C 4 pielęgniczki Ramireza (czy to prawda, że są takie trudne w pielęgnacji i żyją króciutko ?) 2 zbrojniki Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie rady. Która z powyższych kombinacji jest najodpowiedniejsza dla początkującej akwarystki? Czy można jeszcze jakoś inaczej te rybki połączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Ja bym wybrała B,neonów możesz jeszcze dorzucić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 ja bym wybral "c" tylko ze zamiast ramirezek wybral bym akary blekitne na poczatek takie male stadko 5-6 sztuk a po dobraniu w pary to zostawil bym jedna parke ale dozucil bym cos jeszcze na spod kiryski lub cos w tym stylu Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 JA wybrał bym C Link to comment Share on other sites More sharing options...
delfik Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 A czy zastąpilibyście zbrojnika niebieskiego otoskami lub jakimś bardziej skutecznym zjadaczem glonów? (podobno zbrojnik niebieski w miarę dorastania przestaje żywić się glonami, tylko podjada jedzonko innych rybek???) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 zamiast 2 zbrojników dał bym tak: 5 kirysków (będą zjadały resztki pokarmów z dna) 5 otosków (będą zajmować się glonami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts