dorota2204 Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Witam, mam korzeń nie wiem z jakiego drzewa okorowalam i wsadzilam do piekarnika na 90C suszył się 4godz. jak go wyjęłam to pojawiła się żywica w miejcach gdzie wcześniej odcięłam gałązki.Czy to oznacza że jest to iglak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesluczak Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 A nie lepiej po prostu kupić gotowy na rynku można spotkać mnóstwo rodzajów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Witam, mam korzeń nie wiem z jakiego drzewa okorowalam i wsadzilam do piekarnika na 90C suszył się 4godz. jak go wyjęłam to pojawiła się żywica w miejcach gdzie wcześniej odcięłam gałązki.Czy to oznacza że jest to iglak? Na 99% iglak lub jakieś drzewo owocowe. Nie wkładałbym do akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Witam, mam korzeń nie wiem z jakiego drzewa okorowalam i wsadzilam do piekarnika na 90C suszył się 4godz. jak go wyjęłam to pojawiła się żywica w miejcach gdzie wcześniej odcięłam gałązki.Czy to oznacza że jest to iglak?Zapach żywicy drzew iglastych jest tak specyficzny że sama powinnaś wiedzieć. Raczej to korzeń z drzewa iglastego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 ... iglak lub jakieś drzewo owocowe. Nie wkładałbym do akwarium. Zapach żywicy drzew iglastych jest tak specyficzny że sama powinnaś wiedzieć. Czyli: Nie nadaje się do akwa. Tzn.nadawał by się po długiej preparacji-gra nie warta świeczki. I na tym zakończmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts