lesiu2000 Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Kiedyś w hotelowym akwarium widziałem taką rybę: http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3181043,2,1,Clipboard01.html. Teraz gdy palnuje swoje akwarium pomyślałem że fajnie było by mieć taki okaz. Dodam że jest dostyć spora. Proszę o jej nazwę i jakieś info o niej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbt Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 wygląda jak moja nauczycielka:P Michał84:Fajnie.Ostrzeżenie za spam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
west000 Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 W takich szaradach jestem raczej kiepski, ale wygląda mi to rybkę z akwarium morskiego. Jeśli mam rację i rybka jest spora, to i zbiornik też musi być nie mały, a co za tym idzie koszty całości mają kilka zer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noname Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Temat nie w tym dziale. Jest to rybka żyjąca w wodzie morskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Jest to prawdopodobnie Naso lopezi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Ryba morska, według mnie Acanthurus dussumieri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Ryba morska, według mnie Acanthurus dussumieri. Gatunek Acanthurusa jest też uwieczniony (w drugim planie pod rybą do zidentyfikowania). Acanthurusy są bardziej dyskowate, jak paletki. Ta ryba jest wydłużona. Charakterystyczny kąt czoła (u niektórych gatunków jest też róg). Zupełnie inna kolorystyka. Dalej obstawiam przy moim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Pewnie masz rację, nie znam się na morszczakach. Widziałam dzisiaj podobną rybę na allegro pod nazwą Naso vlamingii za jedyne 3000 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts