Erni-lee Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Obsada akwarium 112l(profil) Zmiana obsady na lepsze Obsada: 1 kosiarka 1 bocja 2 kirysy spożowe 30 molinezji 25 gupików 5 mieczyków 3 skalary 4 zbrojniki niebieskie już tylko jedna hokejówka 3 danio czerwone dokupołem 10 kardynałków chińskich i 3 danio i molinezji trochę wywaliłem 10 kardynałków chińskich Drugie akwarium 50 L Obsada: 3 welony i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekD Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 mam takie 1 podstawowe pytanie... czemu ten post ma służyć??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 3 welony to za dużo na 50 l Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 mam takie 1 podstawowe pytanie... czemu ten post ma służyć??? ma słuzyć temu, żeby bardziej doświadczeni pomogli mu ponaprawiać błędy jakie popełnił dobierając obsadę w swoich akwach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Pomuszcie mi wybrać lepszą obsadę zbiornika 112 l mam zamiar dokupić danio i neony zlikfidować molinezje i gupiki A skalary zostawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksor Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Obsada akwarium 112l(profil) Obsada: 1 kosiarka 1 bocja 2 kirysy spożowe - dokup z 5 bo to ryba stadna 35 molinezji - ok, sie pozbywasz 25 gupików - ok, sie pozbywasz 5 mieczyków 3 skalary 3 zbrojniki niebieskie - to juz na styk już tylko jedna hokejówka Niedługo zmieniam obsada kupuję neony i danio pozbywam się molinezji i gupików (A skalary zostawiam neonów nie ruszą a danio jest zbyt szybkie ) Drugie akwarium 50 L Obsada: 3 welony i tyle - 1 welon na 100l. wiec sobie policz ile ci brakuje Jezeli chodzi o neonki to 10 proponuje Kupujesz danio? Po co ci wiecej ławic? nie starczy 1? bedzie zamieszanie w akwarium. Skalary i bocje moze skrzywdzic neonki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Neonkom powinno nic nie byc bo kiedys trzymalem ze skalarami A danio jest szybkie po co mam zamiar kupić danio żeby je rozmnarzać bo się łatwo rozmnarza a neonki trudno ale kiedyś raz mi się udało ale narybek niestety padł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Jak welony mi się rozmnarzają w baniaku 50 l no to jest im dobrze czepiajcie się tych którzy trzymają 3 welony w 5 l kuli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 12, 2009 Author Share Posted April 12, 2009 Obsada akwarium 112l(profil) Zmiana obsady na lepsze Obsada: 1 kosiarka 1 bocja 2 kirysy spożowe 30 molinezji 25 gupików 5 mieczyków 3 skalary 4 zbrojniki niebieskie już tylko jedna hokejówka 3 danio czerwone dokupołem 10 kardynałków chińskich i 3 danio i molinezji trochę wywaliłem 10 kardynałków chińskich Drugie akwarium 50 L Obsada: 3 welony i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianq Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 niezłe przerybienie, zostaw skalary albo nawet tak może być tylko nie karm dorosłych skalarów z tydzien albo 2 i zostawią Ci naprawdę dobrą obsade 1 kosiarka -> ryba skadna 1 bocja -> ryba stadna 2 kirysy spożowe -> ryba stadna 30 molinezji -> za dużo 25 gupików -> za dużo 5 mieczyków -> za dużo 3 skalary -> ok 4 zbrojniki niebieskie -> powiedzmy ok kup sobie jeszcze 4 skalary młode poczekaj aż się w pary dobiorą a potem oddaj resztę zostawiając sobie parkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 Moia obsada będzie taka za jakiś czas: 10-kardynałków 10-neonów 10-danio 2-kosiarka 2-bocja 5-kirysków 5-molinezji 3-mieczyki 3-skalary 4-zbrojniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 za duzo ryb jakn akwa 112l Link to comment Share on other sites More sharing options...
tos25 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Masz zamałe akwarium na bocje. Skalary się nie łączy z neonkami, pozatym za dożo ryb stadnych będą się żle czuły , ponieważ za mało będą miały miejsca w akwarium.Naprawde weż to za dobrą rade, tu chodzi o żywe stworzenia. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 W tej chwili mam danio 3 i 10 kardynałków ze skalarami poganiały je trochę i na tym koniec więc neonoą nic nie zrobiom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol112 Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 ja bym ci radził tak jak ja zrobiłem kup 4 skalary i jak się dobiorą w pary to oddaj tylko zostaw parę dowiesz się jak pierwszy raz złożą ikre. i zrób jednogatunowca a 50l na kotnik i bęcie cudnie. Albo pare Ramizerek też piękne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Albo decydujesz się na ryby zimnolubne albo ciepłolubne. Kardynałki w zaciepłej wodzie tracą kolor i żywotność. 10-kardynałków - nie 10-neonów - ok 10-danio - ok 2-kosiarka - no... ok 2-bocja - nie 5-kirysków - ok 5-molinezji - nie albo mniejsza ilość np 3 3-mieczyki - albo mieczyki albo molinezje 3-skalary - nie! chyba, że będziesz miał tylko je i z kiryskami 4-zbrojniki - nie (będzie przerybione dno) chyba, że nie kupisz kosiarek a dasz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Kardynałkom jest dobze bo mają temp. 23 stopnie a inne ryby taką też mogą mieć jest wystarczająca sprawdzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Ale trzy stada na takie akwarium to za dużo. Więc się zdecyduj albo kardynały z neonami albo z daniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts