kris110187 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Witam, posiadam ten filtr około pół roku i ostatnimi dniami zauważyłem spadek natężenia filtracji, tzn. z deszczownicy jest słabszy strumień wody, dziś przeczyściłem filtr i było początkowo w miarę dobrze, natomiast w tej chwili znów jakiś spadek...proszę o pomoc co mam zrobić? Nie ten dział, przenoszę//lopezz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Sprawdz rurki zasysające wodę może ci coś tam ugrzęzło.Z tego co wiem rurki od filtrów zew.powinno się czyścić takimi jakby wyciorami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Może jest zapowietrzony, lub łapie lewe powietrze (ale wtedy by brzęczał), nasmaruj uszczelki wazeliną. Węże czyściłeś może są zasyfione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris110187 Posted July 31, 2012 Author Share Posted July 31, 2012 Nie czyściłem węży ale wyglądają dobrze z zewnątrz takie mam wrażenie, sprawdzę to jutro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Rusz filtrem na boki - napisz czy słychać rozbijanie powietrza o łopatki wirnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Spróbuj wypompować powietrze z rurek poprzez "tą małą rureczkę". Nie wiem czy dobrze pamiętam ale na module "start". PS.Też mam ten filtr miesiąc i jest świetny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris110187 Posted August 1, 2012 Author Share Posted August 1, 2012 Filtr świetny to fakt...dziś przeczyściłem raz jeszcze tzn. zapuściłem cykl od nowa, ale przed tym wyczyściłem wirnik czego nie robiłem do tej pory...był zamulony, teraz póki co jest ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris110187 Posted August 1, 2012 Author Share Posted August 1, 2012 Gdzie ta "mała rureczka" jest bo nie rozumiem, podeślij mi fotke na maila hope14@wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris110187 Posted August 2, 2012 Author Share Posted August 2, 2012 W chwili obecnej zauważyłem znów spadek, już nie wiem co z tym zrobić ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Jeśli ja mam taki problem to profilaktycznie smaruje wirnik i jego komorę wazeliną. Druga rzecz jaką robię to czyszczę węże, a gdy to nie pomoże to odłączam kubeł, wyciągam wszystkie wkłady i zalewam filtr wodą do pełna wraz z wężami i jeden koniec zatykam, a w drugi dmucham. Jak leci woda to masz nieszczelny filtr i należy wymienić uszczelkę. Weź jeszcze wszystkie uszczelki wazeliną zrób. Możesz jeszcze sprawdzić czy słaby przepływ nie jest skutkiem źle dobranych wkładów filtracyjnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts