Arturoo Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Witam. Zakładam drugie akwarium i chciałbym się dowiedzieć czy moja obsada będzie do niego odpowiednia. Wymiary akwa 60x30x40. Moja propozycja to: Neon inessa 15-20 szt. Otoski 5-6 szt. Kiryski pstre 5-6 szt. (wiem,że trochę za mały litraż,ale dostałem 2 w spadku i chcę dokupić ich więcej) Jest to dobra obsada? Można coś jeszcze dołożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Pstrych nie dokupuj, znajdź im większy dom i kup takie jak się nadają. Dno takie jak w 54l, o wiele za mało. 20 neonów + 6 otosów + 6 kirysów? 32 ryby w 60x30 to przesada. Wybierz albo kirysy, albo otosy. Będzie po prostu za dużo ryb. Zamiast nich kup sobie jakiś harem pływający w toni np bojki 1+3/platki 1+2/ramirezki 1+1 i ogranicz liczbę neonów do 15. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts