MatiNH Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Mam wielki dylemat ponieważ mam zamiar zakupić brzanki sumatrzańskie.W domu mam dużo sztucznych roślin i nie wiem czy będą one dobrym rozwiązaniem dla brzanek. Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Sztuczne rośliny często barwią wodę, lepiej nie dawaj żadnych roślin, jeżeli zamierzasz dawać plastikowe. Akwarium pokryje się szybko glonami, będzie brzydkie, ryby chore. Najlepiej żywe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatiNH Posted July 29, 2012 Author Share Posted July 29, 2012 Jeżeli żywe rośliny to jakie będą najbardziej odpowiadać brzankom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suchy1947 Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Jeśli to twoje początki w akwarystyce to najlepiej wybieraj rośliny szybko rosnące. Brzanki są dość ruchliwe i muszą mieć trochę wolnej przestrzeni żeby się "wybiegać", gatunki jakimi obsadzisz zbiornik chyba nie maja dla nich znaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Z tego co widziałem to trzymają je z praktycznie wszystkimi możliwymi roślinami. Najlepiej dobierz do swoich warunków w akwarium, za pewne nie masz najlepszego światła, więc kup zwykłe, nie wymagające rośliny; moczarka, cryptocoryny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts