Jump to content

Statecznik 2x36W


pawelmis
 Share

Recommended Posts

Witam , mam mały problem . Posiadam akwarium 380l i mam podłączone tam oświetlenie 4x36W , wszystko podłączone jest do dwoch stateczników 2x36W . Jeden działa bez problemów , a drugi jak go podłącze to zaświeci i zaraz gaśnie światło , jak odczekam kilka minut i go włącze to poświeci z kilka minut i znowu gaśnie . Wiecie może czym to jest spowodowane ? Kombinowałem już na wszystkie sposoby podłączenia czyli kombinacje i nadal chwile tylko świeci proszę o pomoc bo nie wiem czy mam kupić nowy statecznik czy to da się jakoś wyjaśnić.

Link to comment
Share on other sites

Wyjmij świetlówki, które są na stateczniku i podłącz je jeszcze raz - zrób to dokładnie.

Jak nie pomoże to na statecznik, który może być wadliwy, podłącz świetlówki z działającego dobrze statecznika - zrób tak samo ze świetlówkami, które są teraz na dobrym stateczniku - wepnij je na ten, który wydaje się być wadliwy.

Link to comment
Share on other sites

Teraz dziala , zamienilem te srodkowe kable co byly podlaczone do statecznika, bo w nim jest 6 wejsc i te srodkowe to są kable połączone z dwóch wejść świetlówki , mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi. Zobaczymy czy jutro będzie działać.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...