norbi76 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Witam chcialbym sie zapytac jaki filtr na naszym rynku jest dobry do 60l zbiornika?Chcialbym zeby pelnil role napowietrzacza (f.wewnetrzny).Posiadam teraz f.wewn. byl razem w komplecie z akwa i niestety cos jest z nim nie tak (stracil moc i nie napowietrza)pracuje ale bardzo slabo.Zaznaczam ze filtr byl czyszczony i niestety nie ma juz tej samej mocy:( Prosze o rade.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 a wyciagales lopatki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbi76 Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 nie jedynie je oplukiwalem woda i czyscilem wacikiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_7g Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 ?????? KRANÓWĄ???? Od kranówki traci pożyteczne bakterie we wkładach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbi76 Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 o ile mi wiadomo to bakterie sa w gąbce a nie na lopatkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 ?????? KRANÓWĄ???? Od kranówki traci pożyteczne bakterie we wkładach... Ja plukam pod bierzaca woda z kranu i jakos nic mi sie nie traci:) A wirnik z lopatkami mozesz wyciagnac i dokladnie umyc wlacznie z jego siedziskiem. byc moze cos go blokuje. Albo gdzies jest przytkany uklad. Sprawdz dokladnie zanim kupisz nowy bo czasami szkoda kasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
powerbit Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Musisz otworzyć filtr i wszystko dokładnie wyczyścić i moc będzie z Tobą By dostać się do wirnika musisz odpowiednie przekręcić spód filtra (plastik pod gąbką) podważ to śrubokrętem bo pewnie lekko nie wyjdzie skoro jeszcze tego nie czyściłeś. Wszystko dokładnie umyj i złóż spowrotem, sprawdź jeszcze dokładnie wężyk czy nie jest gdzieś zatkany. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 ?????? KRANÓWĄ???? Od kranówki traci pożyteczne bakterie we wkładach... Pod zimną wodą z bakteriami się nic nie stanie.. A dobry filtr do 60l to Aqua Clear 50 Cascade - polecam sam posiadam woda kryształ 757 l / h Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbi76 Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 dzieki za rady ale czyszczenie go nic nie dalo nadal jest slaby:( zamowilem juz nowy filterek pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_7g Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 W ulotce jakiejś z roduktami było... Nie wiem;]... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExxtraFish Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 ja tez mam 60l i mam filtr jakis FAN MINI jestem zadowolona bo filtruje jak nalezy i dlugo czasami nawet miesiac nie musze go czyscic przesylam stronke ponizej https://sklep.aquael.pl/webapp/wcs/stor ... y_rn=10586 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek20 Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 a ja mam aqua szut turbo 750 http://www.zoologiczny.sklep.pl/Aqua_Sz ... 3_22___254 polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts