olcia01 Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 Mój glonojad ma na brzuchu trzy blizny. Tak mi się zdaje.. Czy to coś poważnego, czy tak jak u ludzi, nie groźne blizny? Dodaję zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkill Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 Pewnie się o coś obtarł. Może żwirek bądź coś ostrego w akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielbaj Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 Mój glonojad miał coś podobnego ale przyczyną było to że w jednym akwarium trzymałem 3 samce które ze sobą konkurowały problem znikł gdy pozbyłem się dwóch dużych i zostawiłem sobie małego ale jeśli ty masz tylko jednego glonojada to kompletnie nie wiem co jest przyczyną Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid19870530 Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 Jak dla mnie to nie wina żwirku ani żadnej ryby w akwarium (bo płetwy nie naruszone), wręcz powiem ze to nie są żadne blizny, a następstwo szybkiego wzrosty glonka w pierwszym okresie życia(taki trochę grubasek hehe ), jasne "blizny" z czasem zanikną, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larousse Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Jak dla mnie to nie wina żwirku ani żadnej ryby w akwarium (bo płetwy nie naruszone), wręcz powiem ze to nie są żadne blizny, a następstwo szybkiego wzrosty glonka w pierwszym okresie życia(taki trochę grubasek hehe ), jasne "blizny" z czasem zanikną,Powiedz to otwarcie! Glonojad ma rozstępy! ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcia01 Posted July 23, 2012 Author Share Posted July 23, 2012 Proszę się nie śmiać z mojej samiczki Mam dwa glonojady, na zdjęciu jest samiczka, a mam jeszcze samca. Ostry może być ewentualnie korzeń, na którym, bądź pod którym, oba przesiadują. Mam nadzieję, że to te przysłowiowe 'rozstępy', lub niegroźne blizny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts