parownik1 Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Witam dziś kupiłem nową komodę pod akwarium 112l http://allegro.pl/6-komoda-carlos-gliwi ... 29681.html Pytanie czy wytrzyma górny blat wykonany jest z płyty wiórowej 2,6 cm dół również reszta z 1,6 cm, na środku po obu stronach jest pionowo ustawiona płyta 1,6 cm a tył to płyta pliśniowa rzecz jasna na środku pod spodem dam dodatkowo 2 nóżki w miejscu płyt pionowych. Czy może jeszcze coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janas Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Nie jestem znawcą, ale ta komoda wytrzyma akwarium 112l bez wody Z wodą też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick18 Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Najważniejsze aby akwa było podparte na środku i krawędziach .Ta szafka powinna wytrzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Jeżeli masz 100% pewność że blat jest wykonany z płyty wiórowej,to komoda da radę,ale pod pionowymi ściankami na środku domontuj dodatkowe nóżki(po dwie na ściankę). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parownik1 Posted July 17, 2012 Author Share Posted July 17, 2012 Dzięki za odp. A na tył nic nie dawać wystarczy? A ta płyta to na bank wiórowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Ważne żeby tył był mocno przytwierdzony i nie miał luzu - to on usztywnia całą konstrukcję. Mam podobną szafkę pod akwa, ale z jej nogami poszedłem trochę w drugą stronę - zdjałem je całkiem i teraz szafka stoi na całej 'podłodze' . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 A po co chcesz dawać "coś na tył"? Komoda wytrzyma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frev Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 U mnie 72l akwarium z podłożem, wodą itp ma około 100kg i wytrzymało,głównie trzymane środkową płytą 1,8mm, teraz przyjdzie ponad 200 kg to blatem wzmocnie (4 cm ma). Te nóżki są dziwne, daj coś konkretnego pod niego dla pewności na środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts