Moradso Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Cześć, czy woda która, ląduje w wiadrze po odmulaniu może ponownie trafić do akwarium po wcześniejszym jej wyczyszczeniu ( czyszczenie mechaniczne)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkill Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Nie. Powinna trafić do kanalizacji a uzupełnić powinieneś odstaną czystą wodą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Trzeba robić podmianki co tydzień świeżą wodą . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moradso Posted July 17, 2012 Author Share Posted July 17, 2012 Robię podmianki co tydzień 20% wody. Tylko chcąc wyczyścić całe dno schodzi mi około 50 % wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Co ty masz za obsadę? Co Ci tyle, za przeproszeniem, sra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moradso Posted July 17, 2012 Author Share Posted July 17, 2012 Pytam się czy tak można, ale jak nie chcesz mi pomóc to nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Nie rozumiemy się. Próbuję sie dowiedzieć co jest winne konieczności tak intensywnego odmulania. Bo jeśli musisz to robić tak intensywnie, że schodzi Ci połowa wody, to coś jest nie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moradso Posted July 17, 2012 Author Share Posted July 17, 2012 Miałem przerybienie w akwarium, teraz zredukowałem ilość ryb tylko zostały po nich "pozostałości" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Jak masz jakiegoś wewnętrzniaka to warto go odpalić żeby wessał co jest w stanie. Pozostałości metodycznie ściągając odchody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Zostaw tą wodę w wiadrze na 2 godziny niech wszystko opadnie,potem możesz zlać do pojemnika którym będziesz napełniać akwarium. Ale mam nadzieję że to jednorazowy zabieg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesmor Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Podepne sie pod temat zeby nie zasmiecac forum. Jak odmulacie dno, ktore sklada sie w piasku i drobnego zwirku? Bo mi go po prostu odmulacz wciaga i tym zamym zawalam sobie filter odmulacza odchodami ryb i piaskiem. Innym odmulaczem bez filtra, takim grawitacyjnym jest podobnie, bo we wiadrze z woda laduje tez i piasek z kupami, i prosta czynnosc ktora powinno byc odmulanie staje sie zadaniem na pare godzin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts