pixel Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Witam moja ryba ma jedno oko normalne takie jakie miała jak kupowałem, a drugie ma całe czarne. W dodatku zauważyłem taki sam objaw u innych rybek Mam akwarium 10 Litrów trzymam w nim parkę molinezji i parkę gupika temperatura wody 28 stopni, ryby karmię suchym pokarmem 3 razy dziennie, wodę podmieniam raz w tygodniu. Nie dodawałem żadnych preparatów, twardość wody to nie wiem...wodę mam taką z butelki niegazowaną i połowa kranówka napowietrzam zwykła kulka napowietrzającą, bo filterków takich małych nie widziałem. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 w 10l nie trzyma się molinezji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciapek Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Nie wiem co to za choroba ale kup sobie lepiej większe akwarium, albo oddaj ryby bo się meczą! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tatar Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Jakiego koloru są te molinezje jeśli żółtego to czarny kolor oka to norma. Choć nie jestem pewien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbojownik Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 nie mam pojęcia co dolega Twojej rybce ale mój gupik ma to samo...czasami oczy ma czarne jak smoła a potem znowu wszystko wraca do normy 8-) dzieje się to tylko z tym jednym gupikiem , reszta ryb ma oczka ok(troszku oczka się swieca jak po.....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixel Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 Te rybki są jeszcze małe... dlatego trzymam je w małym zbiorniku. Molinezja jest żółta. W takim razie mam nadzieje, że nie jest to żadna choroba... dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 jeszcze możliwe jest to, że jej źrenica jest taka na całe oko po nocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts